Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γάλλοι βουλευτές ζητούν αναστολή της συμμετοχής για την Τουρκία στο ΝΑΤΟ


Το Παρίσι και η ΕΕ πρέπει να προχωρήσουν σε κυρώσεις ως απάντηση στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, δήλωσαν περίπου 60 μέλη του γαλλικού Κοινοβουλίου από οκτώ πολιτικές ομάδες. Οι κυρώσεις φθάνουν μέχρι την αναστολή της ιδιότητας της χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ…

Οι αντιπρόσωποι της Εθνικής Συνέλευσης εξέφρασαν την οργή τους για τις ενέργειες της Τουρκίας και την «αδράνεια των δυτικών δημοκρατιών». Η Γαλλία και η ΕΕ θα πρέπει “να λάβουν αμέσως όλα τα κατάλληλα μέτρα”, ανέφεραν οι κοινοβουλευτικοί σε κοινή τους δήλωση.

Ειδικότερα, προτείνεται να ξεκινήσει η διαδικασία “αναστολής της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”, δεδομένου ότι η Άγκυρα απειλεί τη “κοινή ασφάλεια”. Καλούν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων “παρόμοιων με εκείνες που υιοθετήθηκαν κατά της Ρωσίας”, αναφέρει το TASS με παραπομπή στο Le Figaro. Οι βουλευτές θέλουν επίσης να διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκίας και να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ.


Η δήλωση των βουλευτών υποδηλώνει την ανάγκη να «προστατευτούν οι Κούρδοι σύμμαχοι που έχουν ήδη πληρώσει υψηλό τίμημα, ενώ αγωνίζονται μαζί» με τις χώρες της Δύσης. Οι βουλευτές πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει «ηθικό καθήκον στους Κούρδους μαχητές», που «πέθαναν κατά χιλιάδες για να προστατεύσουν» την Ευρώπη.

Οι βουλευτές καταδίκασαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιατί αποκαλεί τρομοκράτες τις κουρδικές ομάδες παρόλο που ο ίδιος “προστατεύει κάθε είδους ισλαμικές ομάδες καθώς και Σύριους τζιχαντιστές”.

Η Γαλλία πρέπει να “καθοδηγήσει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία παροχής βοήθειας, η οποία θα τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δείξει σε όλους ότι εξακολουθεί να είναι σε θέση να γράφει Ιστορία”, ανέφεραν οι βουλευτές στη δήλωσή τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]