Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

200 περιπτώσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός των 6 ναυτικών μιλίων τον Σεπτέμβριο…


Μια η Τουρκική άσκηση «Αποφασιστικότητα», μια η Εθνική άσκηση «Παρμενίων», μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι καθ’ όλα προκλητικοί γείτονες δεν άφησαν ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καταγράφοντας και τον μήνα που πέρασε, 234 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν σταλεί σε ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, στις πρεσβείες της χώρα μας και σε άλλους οργανισμούς, στις 203 περιπτώσεις, η παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων έγινε από Πολεμικά πλοία και ακταιωρούς της Τουρκικής ακτοφυλακής.

Τα τρία περιστατικά- σε προγενέστερα έτη ήταν κατά πολύ περισσότερο αυξημένος ο αριθμός αυτός- τα πλωτά μέσα της Τουρκίας, πλησίασαν κοντύτερα των 6 ναυτικών μιλίων στις νησίδες των Ιμίων. Για να κατανοηθεί η κλιμακούμενη αύξηση των προκλήσεων και στο Αιγαίο, που μαρτυρά ένα μεγάλο μέρος της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας, είναι οι αμείλικτοι αριθμοί.

Από την αρχή του χρόνου, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων έφτασαν τις 1673, την στιγμή που για όλο το 2018 ήταν 1479. Πάντως κατά την διεξαγωγή της Τουρκικής άσκησης «Αποφασιστικότητα» που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο, από το Πολεμικό Ναυτικό σημείωναν ότι «ήταν πολύ προσεκτικοί οι Τούρκοι» στις κινήσεις τους.


Απ’ ότι φάνηκε από το αριθμητικό δεδομένο του μήνα που αφορά την παραβατική συμπεριφορά, όντως ήταν αρκετά προσεκτικοί οι γείτονές μας, με σκοπό να «γράψουν» προβλεπόμενους αριθμούς αμφισβήτησης στο Αιγαίο…

Όμως δεν ήταν μόνο η Τουρκική άσκηση, διότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η Εθνική άσκηση «Παρμενίων 2019» που κι εκεί δεν ήταν λίγες οι μονάδες επιφανείας από τους τουρκικούς ναυστάθμους, που είχαν βγει στο Αιγαίο με σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή των ναυτικών γυμνασίων από τον Ελληνικό στόλο.

Οι γείτονας έφτασαν στο σημείο να βρίσκονται στο οπτικό πεδίο όσων ήταν στο παρατηρητήριο που είχε στηθεί στην Σαμοθράκη και από τα περίπου 5-6 ναυτικά μίλια να παρακολουθούν τα πραγματικά πυρά των Φρεγατών, Πυραυλακάτων, Κανονιοφόρων που πήραν μέρος στην άσκηση. Την ώρα που το κάθε πλήρωμα των μονάδων επιφανείας στον Παρμενίωνα ήταν επιφορτισμένο με την αποστολή που τους έθετε το σχέδιο της άσκησης, έπρεπε κάθε λίγο να επαναλαμβάνουν προς τα Τουρκικά πλοία ότι έχουν περάσει σε μικρότερη απόσταση από την προβλεπόμενη σ’ ένα Ελληνικό νησί και πως πρέπει εκείνη την στιγμή ν’ αλλάξουν την ρότα τους.

Συνεπώς με βάση τους αριθμούς, δεν πρέπει να πέρασε μια ημέρα ηρεμίας, που τα Ελληνικά πολεμικά πλοία δεν βρέθηκαν σε πραγματικές ναυτικές επιχειρήσεις και απομάκρυνσης της Τουρκικής παραβατικότητας.

Μπορεί η κυβέρνηση Ερντογάν να έχει στρέψει την προσοχή της τώρα στην Συρία και τα όσα θέλει να πετύχει εκεί, τα οποία αφορούν και την χώρα μας, όμως δεν φαίνεται να αφήνει: πρώτον την Κυπριακή ΑΟΖ και τα όσα παράνομα πράττει εκεί, ούτε όμως το Αιγαίο, που έρχεται τρίτο- επι του παρόντος- στις προτιμήσεις των προκλήσεων από την Άγκυρα.

Παρενοχλούν μέχρι πολιτικά αεροδρόμια στο Αν. Αιγαίο οι Τούρκοι πιλότοι

Ο δεύτερος τομέας της παραβατικής συμπεριφοράς είναι ο αέρας, εκεί που οι Έλληνες αεροπόροι δίνουν καθημερινές μάχες air to air και σαφείς απαντήσεις.

Ωστόσο μια ιδιαίτερα προκλητική και ταυτόχρονα επικίνδυνη πράξη των Τούρκων χειριστών είναι το να επηρεάζουν με τις παράνομες πτήσεις τους τις τερματικές περιοχές αεροδρομίων.

Μόνο για το τρέχον έτος, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έως τώρα σε 248 περιπτώσεις σήμανε συναγερμός στα αεροδρόμια του Αν. Αιγαίου, διότι τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζοντας FIR Αθηνών και Εθνικό Εναέριο Χώρο πετούσαν σε τμήματα που επηρεάζουν είτε την απογείωση είτε την προσγείωση των πολιτικών αεροσκαφών.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι κατά την θερινή περίοδο που οι πτήσεις τσάρτερ δεν σταματούσαν σε νησιά κυρίως του νοτίου Αιγαίου και που υποτίθεται πως βρίσκεται εν ενεργεία το μορατόριουμ των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την θερινή περίοδο, τον Μάιο 62 φορές υπήρξαν τέτοια περιστατικά, τον Ιούνιο 50, τον Ιούλιο 21 και τον Σεπτέμβριο 27. Η Τουρκική προκλητική συμπεριφορά θέτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής ακόμη και σε νατοϊκό επίπεδο δραστηριοτήτων.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η τουρκική προκλητική συμπεριφορά μαζί με αποτυπωμένους χάρτες, στοιχεία, στίγματα, ημέρες και ώρες έχουν σταλεί- καταγγελθεί και στον ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) διότι όπως σημειώνει η χώρα μας, αυτή η συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο την αεροπλοΐα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]