Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές


Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή «ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας».

Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων επίσης συμφώνησαν στη συνεδρίαση πως η χώρα είναι κομμάτι της Ευρώπης και της αξίζει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένειας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι σε συνέντευξη Τύπου.


Ο Πενταρόφσκι εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να μιλήσουν για το όραμά τους για το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας σημείωσε πως είναι η τρίτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιο είδους πρόκληση και πως «για τρίτη φορά η πρότασή μας δεν γίνεται αποδεκτή».

Επίσης, τόνισε πως στη συνεδρίαση υπήρξε ομοφωνία πως πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να ολοκληρωθούν όσο το συντομότερο δυνατόν.

Απευθυνόμενος προς τον λαό, είπε:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να γίνουμε και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από αυτό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]