Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις»


Μήνυμα προς τους ΗΠΑ ότι θα συνεχιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις από εκεί που σταμάτησαν, στη Συρία, αν δεν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν μετά το πέρας της εκεχειρίας 120 ωρών, έστειλε εκ νέου προς πάσα κατεύθυνση ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως «η συμφωνία μας ήταν με τις ΗΠΑ και όχι με τους τρομοκράτες» και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια κανενός όταν αφορά την ασφάλεια της χώρας.

«Βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα. Αν μετά τις 120 ώρες δεν τηρηθούν αυτά που συμφωνήσαμε, τότε θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Το πλάνο μας εξελίσσεται σωστά και ακολουθούμε τα βήματα, όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Η συμφωνία μας ήταν με τις ΗΠΑ και όχι με τους τρομοκράτες. Περιμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τη συμφωνία αυτή τη φορά», σημείωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τόνισε ότι «μέσα σε 9, μόλις, ημέρες έχουμε εξουδετερώσει 765 τρομοκράτες και απελευθερώσαμε 1500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η στάση της χώρας μας σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη».


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας η χώρα «δεν είναι το ίδιο έθνος που ήταν πριν από 17 χρόνια. Δεν αισθανόμαστε πως πρέπει να ζητήσουμε την έγκριση κάποιου για να δράσουμε, όταν πρόκειται για την επιβίωση και την ειρήνη στη χώρα μας. Λαμβάνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις για την εθνική μας ασφάλεια.».

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, θα θέσει υπό την προστασία της τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα. "Μελετήσαμε καλά, όλα τα σχέδια είναι έτοιμα", είπε.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Επικοινωνίας της Τουρκίας, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους, για τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, την εκεχειρία των 120 ωρών και τη συνεργασία Τουρκίας - Βρετανίας σε επίπεδο όπλων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]