Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Δεν θα φιλοξενούμε για πάντα τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες


Στο βάρος που έχει επωμιστεί η Τουρκία αναφορικά με το προσφυγικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα φιλοξενούμε για πάντα τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το sigmalive, ο Τ. Ερντογάν είπε πως «γνωρίζουμε πολύ καλά τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα 3 εκατομμύρια 650 χιλιάδες φιλοξενούμενούς μας που βρίσκονται ακόμη εντός των συνόρων μας λόγω της παράτασης της συριακής κρίσης».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να επωμιστεί και να διαχειριστεί ένα τέτοιο βάρος για τόσο πολύ καιρό, όπως η Τουρκία. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτούμε ότι θα συνεχίζαμε να φιλοξενούμε για πάντα τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα μας».


Ακουλούθως ο πρόεδρος Ερντογάν άσκησε πάλι πιέσεις για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Συρία, προκειμένου να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

«Όσοι φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας εδώ και περίπου 8 χρόνια έχουν ήδη σπίτι, έναν τόπο και μία πατρίδα να μείνουν. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατό ένα ασφαλές κλίμα, στο οποίο οι πρόσφυγες να μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους. Έχουμε ήδη κάνει πολλές εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα για το θέμα αυτό. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν επιστρέψει στον τόπο τους έχει φτάσει τις 360.000.

«Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αγνοήσει την ασφάλειά της και το μέλλον των αδελφών της, για το κέφι κάποιων δυνάμεων που κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς στην περιοχή», δήλωσε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι «η υπομονή της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία τελειώνει».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]