Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λύση του μεταναστευτικού δεν είναι στο χέρι της Ελλάδας


Του Γιάννη Σιδέρη

Η Φιλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παραχώρησε ψήφο στις γυναίκες, το 1906. Τώρα δημόσιες και ιδιωτικές πισίνες έχουν καθιερώσει ώρες μόνο για γυναίκες μουσουλμάνες, αφού αυτές ακόμη και με το μπουρκίνι που φορούν δεν μπορούν να είναι σε πισίνες με ξένους άντρες. «Για μας είναι αδύνατο να είμαστε την ίδια ώρα σε πισίνες με άντρες. Απαγορεύεται από την θρησκευτική μας κουλτούρα», λέει η μουσουλμάνα Γκουλμπαχάρ και συμπληρώνει «ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να κολυμπήσω στη χώρα μου».

Ναι είναι μια ανθρωπιστική κίνηση καλής φιλοξενίας. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια κίνηση της Ευρώπης που αλλάζει, που υποχωρεί από κεκτημένες αξίες της υπό την πίεση και την ανυποχώρητη νοοτροπία των μουσουλμανικών πληθυσμών, που επιβάλλουν τις δικές τους μεσαιωνικές αρχές στις ανεκτικές κοινωνίες της Δύσης.

Αρχίζει να δημιουργείται μια νέα Ευρώπη, με αλλοιωνόμενα τα πολιτισμικά της χαρακτηριστικά, με κουτσουρεμένες τις αρχές της ισότητας και ελευθερίας, και αχνά -προς το παρόν - αιτιολογεί τον νεολογισμό «Ευραβία» (συντίθεται από τις λέξεις Ευρώπη και Αραβία!). Συν τω χρόνω οι ευρωπαϊκές αξίες θα υποχωρούν στο όνομα της ανεκτικότητας και της αποδοχής το διαφορετικού, θα αυτοακυρώνονται και θα αυτοϋπονομεύονται δίνοντας χώρο στον μεσαιωνισμό. Θα δημιουργούνται γκέτο όπου θα κυριαρχεί ο μουσουλμανικός τρόπος ζωής, η Σαρία, η θρησκοληψία, ο επιθετικός μωαμεθανισμός.


Εκ των πραγμάτων φυσικό είναι να δημιουργείται δυσανεξία στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Τις αρχικές σκηνές συγκινησιακής υποδοχής των προσφύγων έχουν διαδεχθεί η ανασφάλεια, η ισλαμοφοβία, από τις σποραδικές συγκρούσεις στους δρόμους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, τις αποτρόπαιες πράξεις ομαδικής ή ατομικής τρομοκρατίας των ισλαμιστών, από τη θέα των πάνοπλων αστυνομικών σε νευραλγικά σημεία των δυτικών πρωτευουσών. Αυτό είναι το τεφρό σκηνικό του μέλλοντος που έρχεται.

Οι ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις αναπτύσσονται και καθιερώνονται, η Λεπέν στη Γαλλία και η AfD στη Γερμανία ζουν δόξες, ο Ορμπάν στην Ουγγαρία έχει γίνει αδιαφιλονίκητος, ο Κούρτς στην Αυστρία μόλις προχθές ήταν εκ νέου ο μεγάλο νικητής στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Κι έπονται κι άλλα.

Οι λαοί που επί δεκαετίες έβγαζαν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και στράφηκαν υπερδεξιά. Απλώς βλέπουν να αλλάζει η ζωή τους, να καταρρέουν οι σταθερές της κοινωνικής τους συμβίωσης. Δεν φταίει η ανέχεια που καταγγέλλει εν τη αγνωσία του ο Τσίπρας.

Ο τελευταίος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί άνοιξε τα σύνορα τότε που η Μέρκελ ήθελε τους πρόσφυγες (μέχρι και χαρωπές «σέλφι» έβγαζε μαζί τους), ενώ ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Ιγκο Κράμερ, την ίδια εποχή χαρακτήριζε τους μετανάστες ως «ευλογία», αφού η γερμανική βιομηχανία είχε εκατοντάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας. Οταν οι θέσεις καλύφθηκαν, και μάλιστα με συριακό εργατικό δυναμικό, κατά τεκμήριο το πιο καταρτισμένο των αραβικών κρατών, τα σύνορα έκλεισαν και άρχισαν να υψώνονται φράχτες – μέχρι και τα αδύναμα Σκόπια καθήλωσαν τους μετανάστες στην Ειδομένη, και εμείς μείναμε με τον μουτζούρη στο χέρι.

Φυσικά, παρά τις εντυπώσεις, δεν έχουμε ακόμη εδώ μεγάλο ποσοστό μεταναστών, αφού όλοι μας αντιμετωπίζουν ως διάδρομο προς την Ευρώπη. Αν δημιουργήθηκε το απάνθρωπο αίσχος της Μόριας οφείλεται στο από πάντα ανεπαρκές κράτος σε συνδυασμό με την διοικητική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ιδεοληψία του να αφήσει τις ΜΚΟ να λειτουργούν ανεξέλεγκτες – ιδεοληψία γιατί για τους συντρόφους όλοι είναι δυστυχισμένοι πρόσφυγες πολέμου, και όλες οι ΜΚΟ είναι ανθρωπιστικές οργανώσεις που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, και δεν είναι κάποιες από αυτές απλώς τύποι που ανακάλυψαν ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, και εξ αυτού τους συμφέρει να συνεχίζεται το προσφυγικό.

Είναι ντροπιαστικό η Τουρκία με τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες / μετανάστες και ο μικρός Λίβανος με ένα εκατομμύριο, να μην έχουν Μόριες και να έχει η ευρωπαϊκή χώρα Ελλάδα με κάποιες δεκάδες χιλιάδες.

Βέβαια ότι το ποσοστό προσώρας δεν είναι μεγάλο, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει. Η ροή των μεταναστών θα συνεχίσει με αυξομειώσεις, η μπίζνα είναι δισεκατομμυρίων κερδών, και η αιτία ανάπτυξης δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, οπότε αγγίζει αναγκαστικά τα όρια της συνωμοσιολογίας: Από τα πλούσια κράτη του Ισλάμ που προωθούν μουσουλμανικές μάζες για να εποικίσουν και να ισλαμοποιήσουν μακροπρόθεσμα και με πλάγιο τρόπο την Ευρώπη, ως τις επιδιώξεις των ΗΠΑ που θέλουν να αποδυναμώσουν τα εθνικά κράτη για να αποδιοργανώσουν την Ευρώπη για να μην ορθωθεί ως ανεξάρτητη γεωπολιτική οντότητα έναντί τους, και ως την επιδίωξη του Ισραήλ να αδειάσει τα εδάφη που εγγίζουν τα σύνορά του από μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Διαλέγετε και παίρνετε…

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση. Η κατασκευή κλειστών χώρων, η αποσυμφόρηση των νησιών, η διεθνοποίηση του προβλήματος, η συμπερίληψη του θέματος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης – 18ης Οκτωβρίου, οι διεθνείς επαφές, η επίσκεψη Κουμουτσάκου στην Τουρκία, η αύξηση των επιστροφών κ.α., είναι εν πολλοίς στο χέρι της. Φυσικά και θα αμβλύνουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα το λύσουν, γιατί η λύση του δυστυχώς δεν είναι στο χέρι της.

Ακόμη και περίφημη ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, μπορεί να επιτευχθείς τον Έβρο. Στα θαλάσσια σύνορα το μόνο που θα κάνουν η Frontex και οι ελληνικές δυνάμεις είναι τους ναυαγοσώστες, αφού το push back απαγορεύεται γιατί ενέχει θανάσιμους κινδύνους.

Οι μετανάστες θα συνεχίσουν να έρχονται με την ελπίδα να μεταβούν στην Ευρώπη και θα κολλούν εδώ. Η Ευρώπη δεν θα τους δέχεται, και θα μας χρηματοδοτεί να τους κρατήσουμε (αυτό τον σκοπό έχει η εδώ επίσκεψη μεθαύριο των ΥΠΕΞ Γερμανίας και Γαλλίας, Ζέεχοφερ και Καστανέρ). Και φυσικά μένοντας εδώ δεν πρόκειται να ενσωματωθούν, όπως έγινε με τους ευρωπαίους μετανάστες, με τους οποίους είχαμε λίγο πολύ κοινή κουλτούρα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει με τα κέντρα (οπωσδήποτε κλειστά και οπωσδήποτε ανθρώπινα) και με τις αποφασιστικές πολλές επιστροφές, ότι ο δρόμος για Ευρώπη είναι κλειστός μέσω Ελλάδας, άρα το ταξίδι θα είναι ματαιοπονία.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]