Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπόρις Τζόνσον έχασε την πλειοψηφία στη βρετανική Βουλή


Λίγο πριν ο βρετανός πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον προχωρήσει στη δήλωσή του για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, η ανακοίνωση αποχώρησης του βουλευτή και πρώην υπουργού Φίλιπ Λι και η προσχώρησή του στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, σήμανε ότι οι Συντηρητικοί δεν έχουν πια την κυβερνητική πλειοψηφία.

O Λι στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων «Αυτή η κυβέρνηση επιθυμεί ένα καταστροφικό για την χώρα Brexit, βάζοντας ζωές σε ρίσκο και διακινδυενύοντας το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου και τα συμφέροντα της χώρας ως μέλος του κοινοβουλίου με τους Συντηρητικούς», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό εντάσσομαι στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και συντάσσομαι με τις προσπάθειες της αρχηγού Τζο Σουίνσον».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός των συντηρητικών Φίλιπ Λι σηκώθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τζόνσον και κάθισε με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

H αποχώρηση Λι δεν ρίχνει αυτομάτως την κυβέρνηση αλλά την αφήνει όπως αναφέρει το Sky News χωρίς (working majority) πλειοψηφία.

Η επιστολή του Φίλιπ Λι στον πρόεδρο της βρετανικής Βουλής:



Προηγουμένως, όπως αναμενόταν οι βουλευτές των Συντηρητικών που ήταν αντίθετοι στην αποχώρηση της Βρετανίας στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, δεν άλλαξαν θέση μετά την συνάντηση που είχαν με τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]