Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «εκδημοκράτιζε» και «εκσυγχρόνιζε» την Αστυνομία…


Έγινε κι αυτό! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, για αστυνομοκρατία και για… εκτόξευση επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αφορμή στάθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, όπου εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις και η οποία σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία» και πως «οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία» και άλλα τέτοια όψιμα και αντιπολιτευτικά ψυχοπονιάρικα τσιτάτα.

Και είναι αντιπολιτευτικά και ψυχοπονιάρικα τσιτάτα, γιατί επί 4,5 χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, «φρόντισε» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μαντρώνονται στα ανά την Ελλάδα κολαστήρια τύπου Μόριας και να ζουν καθημερινά υπό τον φόβο του θανάτου, του βιασμού ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας – ποιος μπορεί να ξεχάσει τις καταγγελίες για την κόλαση που έζησαν ακόμα και πεντάχρονα αγόρια- τα μαχαιρώματα, τα βασανιστήρια από τις συμμορίες, και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Τώρα όμως τους ενόχλησε η, αντικειμενικα θλιβερή εικόνα, με την μάνα που μπήκε στην κλούβα κρατώντας αγκαλιά το παιδί της. Πόση υποκρισία… Όταν την είχαν στην κάθε «Μόρια» βιασμένη, κακοποιημένη, μαχαιρωμένη ή υποσιτισμένη, δεν τους ενοχλούσε. Ούτε καν τους απασχολούσε. Προφανώς επειδή δεν υπήρχε εικόνα…


Σήμερα, ξαφνικά, είδαν και αστυνομοκρατία… όταν επί 4,5 χρόνια η Ηρώδου Αττικού ήταν αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ και δεν πέρναγε ούτε ποδηλάτης, δεν υπήρχε αστυνομοκρατία. Τότε που γίνονταν προληπτικές συλλήψεις πριν από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ή πριν τις επισκέψεις του πρώην πρωθυπουργού, υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και «βούλιαζε» ο τόπος από αστυνομικούς ένστολους ή μη, ήταν, απλώς, αστυνόμευση…

Κλονίστηκε το «προοδευτικό» τους αίσθημα από την επιχείρηση στα Εξάρχεια. Όταν επί των ημερών τους και κατόπιν εντολών τους, τα ΜΑΤ διέλυαν πορείες συνταξιούχων, χτυπούσαν εργαζόμενους και μαθητές, πλακώνονταν με εργάτες και αγρότες και έριχναν ό,τι χημικό υπήρχε και δεν υπήρχε σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, δεν έτρεχε τίποτα. Απλώς, ενεργούσε η κατά Τσίπρα «σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που προστάτευε τον πολίτη».

Και προφανώς τώρα, που επανήλθε η «Δεξιά», χειραγωγείται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ντροπιάζεται το Σώμα, ενώ τότε που κυβερνούσε η… «Αριστερά» και ο αρχηγός της Αστυνομίας κατέβαινε στις κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως οπαδός και κλακαδόρος, ήταν «εκδημοκρατισμός»…

Ανδρέας Παπαδημητρίου
The President



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συριζαίοι, ξεχάσατε τα ψεκάσματα στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας;;;υποκριτές! βέβαια, εκεί δεν ήταν τα φιλαράκια σας, ήταν οι Έλληνες πατριώτες που τους λέγατε φασίστες, εσείς οι πραγματικοί φασίστες. Ουστ κοπρόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]