Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασιστικότητα για τη βραδυφλεγή «βόμβα» του Μεταναστευτικού!


Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για το «προσφυγικό-μεταναστευτικό» την 31 Αυγούστου ήταν αναντίρρητα μία σύσκεψη ουσίας και ταυτόχρονα άκρως συμβολική, μιας και για πρώτη φορά αυτό το σοβαρότατο ζήτημα συνδέθηκε για άμεσα και επίσημα με την Εθνική Ασφάλεια, μετά από «νιρβάνα» πολλών ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι κατά γενική ομολογία προς την σωστή κατεύθυνση αλλά όμως στρατηγικού χαρακτήρα και συνεπώς γενικά και για αυτό απαιτείται άμεσα η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων επιχειρησιακού και τακτικού επιπέδου. Ιδιαίτερα μετά τις ξεκάθαρες ωμές απειλές του Τούρκου Προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως οφείλω να πω αν και μπορεί να «στενοχωρήσω» κάποιους, ότι δεν εντυπωσιάζομαι από τις επικοινωνιακές μεγαλοστομίες του δημόσιου διάλογου περί σωτηρίων «master plans» και περί της… «πανάκειας» που ακούει στο ακρωνύμιο ΕΣΟΘΕ, που σημαίνει Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Ας κατανοήσουμε ότι πρώτα απ’ όλα έρχεται η Εθνική Ασφάλεια. Και η Εθνική Ασφάλεια επιτάσσει να αποτραπούν οι μεταναστευτικές ροές… χθες! Ιδιαίτερα τώρα που διαχέονται προς την Ευρώπη τα απομεινάρια των τζιχαντιστών αλλά και άλλα ακραία μη αφομοιώσιμα στοιχεία! Είναι εύκολο; Καθόλου εύκολο, θα απαντούσα με ειλικρίνεια. Αλλά για αυτό υπάρχουν οι υπεύθυνες Κυβερνήσεις, για τα δύσκολα! Και για την επίλυση και αυτού του δύσκολου προβλήματος μεταξύ άλλων λόγων υπερψηφίστηκε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Όταν όμως καθυστερεί η δημιουργία κλειστών δομών πρώτης υποδοχής φιλοξενίας, μια από τις βασικές προεκλογικές θέσεις της ΝΔ για το «μεταναστευτικό». Όταν ακόμα και πριν από 3 ημέρες σκάφη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΑ) … οδήγησαν» με ...ασφάλεια τις βάρκες με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα δικά μας λιμάνια για ποια αποτροπή μπορούμε να μιλήσουμε!

Ακούσαμε ότι θα ενεργοποιηθεί το ΕΣΟΘΕ άμεσα, οπότε θα… ενημερωνόμαστε άμεσα για τις βάρκες που θα …αναχωρούν από τις τουρκικές ακτές. Πολλοί δημοσιογράφοι χωρίς καλά- καλά να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό το έρμο το ΕΣΟΘΕ, που το τσούρμο που μας κυβέρνησε για 4,5 χρόνια το πήγαινε «μπρος- πίσω» τόσα χρόνια, το παρουσίασαν να λύνει ως …πανάκεια τους επόμενους μήνες το… πρόβλημα. Λες και πεταχτήκαμε την επόμενη εβδομάδα στο Σούπερ Μάρκετ και το αγοράσαμε!

Μέχρι να γίνει διακήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, να υποβληθούν προσφορές, να αξιολογηθούν οι προσφορές, να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον νικητή – μειοδότη, να αρχίσει να υλοποιείται βιομηχανικά και να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί θα πάρει επιεικώς από 2,5 χρόνια και πάνω! Οι Τούρκοι όμως «στέλνουν» κάθε μέρα όλο και περισσότερους.

Και όπως με ρώτησε πολύ εύστοχα ο φίλος μου ο Αλέξανδρος, άντε και αποκτήθηκε, άντε και ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε καλά, άντε και …εντόπισε τις βάρκες πριν ξεκινήσουν ή έστω μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα πως θα πιεστεί η Τουρκία να τους σταματήσει όταν δεν κάνει απολύτως οτιδήποτε; Εδώ είναι το βασικό στοιχείο του προβλήματος. Και για να προλάβω κάποιους που υποστηρίζουν συμπονετικά προς την γείτονα ότι η Τουρκία έχει 3,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στα στρατόπεδα φιλοξενίας της και πόσους άλλους από εδώ και από εκεί να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη ασφαλής χώρα φιλοξενίας Εκεί αρχίζει και τελειώνει η ιδιότητα του πρόσφυγα και ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας από τους εμπρηστές της συριακής κρίσεως.

Κρίσιμο «ρώτημα»! Άραγε η Τουρκία καταγγέλθηκε επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς και στα διεθνή φόρα για τον προχθεσινό δημόσιο ωμό εκβιασμό του Ερντογάν ή θα πούμε ξανά, ότι.... «συνεργαζόμαστε» μαζί της για αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα; Ποιες ήταν οι ενέργειες μας προς τους Εταίρους μας στην ΕΕ, όταν αυτή είναι το συμβαλλόμενο μέρος της γνωστής Συμφωνίας του 2016; Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός λίγες μόνο ημέρες μετά από την συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη «στρέφει ευήκοον ους» στον κ. Ερντογάν και αντί της απαίτησης της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, συζητάει …τροποποίηση αυτής;

Η πρόσφατη «απόβαση» των 147 (στην πλειονότητα τους παράνομοι μετανάστες) στην Συκαμιά της Λέσβου με 13 ολοκαίνουργιες πλαστικές λέμβους και η υποδοχή τους από συγκεκριμένη ΜΚΟ ήταν μία «αξιοζήλευτη» οργανωμένη επιχείρηση! Οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες μάλιστα έσπευσαν να αυτοφωτογραφηθούν για να δείξουν σε αυτούς που ….περιμένουν να πράξουν το ίδιο ότι αξίζουν τα 3-4 χιλιάδες δολάρια για αυτό το «ταξίδι»! Πρόκειται για ένα σύγχρονο δουλεμπόριο με την διαφορά ότι στηρίζεται και στην επιθυμία και χρηματοδότηση των διακινουμένων και με αυτό τον χαρακτηρισμό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί διεθνώς.

Σε αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο είναι αναμεμειγμένη τόσο η Τουρκία όσο και ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ. Στις Τουρκικές αρχές είναι γνωστές οι βιοτεχνίες που κατασκευάζουν αυτές τις πανομοιότυπες λέμβους μία χρήσεως. Όπως είναι γνωστοί και οι διακινητές αλλά και τα σημεία όπου αποπλέουν. Θα ήταν αφελές να θεωρήσει κάποιος ότι είναι εύκολο να γίνεται όλη αυτή η διακίνηση χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι Τουρκικές Αρχές Ασφαλείας; Δηλαδή πως μεταφέρθηκαν, συγκεντρώθηκαν και επιβιβάστηκαν 147 άτομα σε 13 πλαστικές λέμβους αναχωρώντας από συγκεκριμένο γνωστό ορμίσκο και η Τουρκική Ακτοφυλακή δεν πήρε είδηση;

Επιβάλλεται ο άμεσος και αυστηρός έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα που δυστυχώς ελέω της εγκληματικής ανοχής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποκατέστησαν το Κράτος. Αρκετές από αυτές φαίνεται ότι αποτελούν τελικά βασικούς «παίκτες» διεθνών δικτύων διακίνησης. Αυτά τα οργανωμένα διεθνή δίκτυα διακίνησης θα πρέπει κυριολεκτικά να ξεριζωθούν και επειδή είναι διεθνή απαιτείται διεθνής πανστρατιά. Ας σταματήσει η υποκρισία των Διεθνών Οργανισμών και οι άνευ περιεχομένου μεγαλοστομίες.

Ιδιαίτερα αυτή που εξαπλώνεται μέσα στην ΕΕ. Ίσως κάποιοι δεν «γνωρίζουν» ότι παράνομοι μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική πετούν από Αλγερία και το Μαρόκο προς την Κωνσταντινούπολή, παραλαμβάνονται από διακινητές για να μεταφερθούν στα παράλια για να περάσουν στην Ελλάδα! Όπως πολύ σωστά έγραψε χθες ο κ. Λέανδρος Ρακιτζής στο Liberal τώρα πλέον υπάρχει Μεταναστευτικό και όχι …Πρσφυγικό!

Δεν αρκεί η σπαραξικάρδια επίκληση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Είμαστε κυρίαρχο Κράτος που πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατέψει τα συμφέροντα μας και να εξασφαλίσουμε την Εθνική μας Ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη «αποθήκη ψυχών»! ‘Έχοντας την Τουρκία απέναντι μας και σε αυτό το ζήτημα η οποία γράφει στα παλιά της υποδήματα Διεθνές Δίκαιο και Συμφωνίες και ταυτόχρονα εκβιάζει απαιτείται αποφασιστικότητα και «ειδική συνδυασμένη» αντιμετώπιση. Ίσως να είμαστε μπροστά και την άποψη των ειδικών σε ένα υβριδικό πόλεμο του Ερντογάν, όπως μας λένε κάποιοι ειδικοί και δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά εμφανή, όπως ακριβώς αυτά που έχουν διατυπωθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ για το «Μεταναστευτικό» και δεν έχουν γίνει ακόμα αλλά και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται και ας «σκούζουν» κάποιοι. Και φυσικά αν η κατάσταση δυσκολέψει και άλλο με ολοκληρωτικό άνοιγμα της «στρόφιγγας» από την Τουρκία, ας εξετάσουμε και την λύση «Αυστραλίας» που έφερε στο προσκήνιο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Το Κράτος μπορεί, αρκεί να θέλει η Κυβέρνηση που τυγχάνει της εμπιστοσύνης μας!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]