Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιπτάμενο αυτοκίνητο φτιάχνουν οι Τούρκοι


Το Cezeri είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο σύμφωνα με την Baykar Makina. Για πολλούς μοιάζει περισσότερο με Quadcopter (ελικόπτερο με τέσσερις έλικες) και λιγότερο με αυτοκίνητο, αλλά η εταιρία λέει πως θα προσαρμόσει την εμφάνισή του.

Στο Αεροπορικό show της Κωνσταντινούπολης (2020 Instanbul Airshow ) του 2020, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, θα αποκαλυφθεί το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία.

Το εν λόγω όχημα είναι περισσότερο ένα «σκάφος» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης με καθίσματα για έναν επιβάτη και λιγότερο ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Η Baykar Makina ισχυρίζεται πως μέχρι την παρουσίασή του θα το προσαρμόσει σε τετραθέσιο όχημα με δυνατότητα πτήσης αλλά και κίνησης. Το όνομά του είναι «Cezeri», και είναι εμπνευσμένο από το διάσημο μουσουλμάνο μηχανικό Al Jazari που έζησε μεταξύ του 1136 και του 1206.


Ο τεχνικός διευθυντής της Bayker είναι ο Selçuk Bayraktar, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan και ήταν πρώτος που μοιράστηκε τις εικόνες του οχήματος στο Twitter. Η συγγένεια αυτή είναι πιθανόν να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξέλιξη και την ταχύτερη παραγωγή του μοντέλου. Η Ahval News αναφέρει ότι η Baykar Makina είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες άμυνας και τεχνολογίας της Τουρκίας με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και κατασκευή διαφόρων μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως υπάρχουν σχέδια για να περάσει το όχημα σε παραγωγή μόλις ολοκληρωθούν οι επανδρωμένες δοκιμές.

Το όχημα απογειώνεται και προσγειώνεται με την βοήθεια τεσσάρων κινητήρων τύπου quadcopter με ένα μικρό χώρο επιβατών, ο οποίος περιβάλλεται από γυαλί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για όργανα ελέγχου, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το Cezeri έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αυτόνομο. Εάν περάσει σε παραγωγή, είναι πιθανό είτε να πωληθεί σε ιδιώτες (μεμονωμένα) είτε ως στόλος αυτόνομων οχημάτων.


Γιώργος Σκευοφύλαξ (gs@newsauto.gr)
NewsAuto



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]