Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναζωπυρώνεται η πολιτική κρίση στην Αλβανία


Διαδικασίες για την καθαίρεση του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ενεργοποίησε η κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Ο Μέτα βρίσκεται στο μικροσκόπιο ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, σχετικά με το διάταγμα που εξέδωσε τον Ιούνιο για να ακυρώσει τις προγραμματισμένες δημοτικές εκλογές. Η έρευνα της εννεαμελούς κοινοβουλευτικής επιτροπής, αφορά το αδίκημα της παραβίασης του Συντάγματος της χώρας.

Κατά την κατάθεσή του σήμερα στην επιτροπή, ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι προχώρησε στην ακύρωση των εκλογών της 30ης Ιουνίου, καθώς θεώρησε «μη δημοκρατικές» τις διαδικασίες επειδή δεν συμμετείχαν κεντροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν τις εκλογές. Επίσης ο Μέτα είπε ότι ανησυχούσε ότι στη χώρα θα ξεσπούσαν βίαιες συγκρούσεις.


Εξερχόμενος από το κοινοβούλιο, ο Αλβανός πρόεδρος άφησε αιχμές ότι η απόφαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι ήδη ειλημμένη και ότι ο ίδιος θα παραμείνει «ακατανίκητο κάστρο στην προάσπιση του συντάγματος μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιούλιο του 2022».

Η απόφασή της κοινοβουλευτικής επιτροπής, θα πρέπει να εισαχθεί έως τις 8 Οκτωβρίου στην ολομέλεια της βουλής η οποία και θα αποφασίσει για το αν θα καθαιρέσει ή όχι τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Αν η βουλή καθαιρέσει τον πρόεδρο, η απόφασή της θα πρέπει να εγκριθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο όμως δεν λειτουργεί καθώς η πλειοψηφία των μελών του ελέγχεται για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]