Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ βλέπετε το μετριοπαθές Ισλάμ


Ο τίτλος δεν είναι ειρωνικός αλλά ακριβής. Το αυτομαστίγωμα μέχρι αιμορραγίας είναι θρησκευτικό έθιμο των σιιτών μουσουλμάνων

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι αιματηρές εκδηλώσεις των σιιτών με τα αυτομαστιγώματα γίνονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Το πλήρες όνομά του ήταν Χουσεΐν ιμπν Αλί ή Χουσεΐν ιμπν Αλί ιμπν Αμπί Τάλιμπ. Πατέρας του ήταν ο Αλί ιμπν Αμπί Τάλιμπ και μητέρα του η Φάτιμα Ζάχρα.

Παππούς του ιμάμη Χουσεΐν ήταν ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ. Γεννήθηκε στη Μεδίνα το 626 μ.Χ. και σκοτώθηκε στη μάχη της Καρμπάλα το 680 μ.Χ.

Οι σιίτες αυτομαστιγώνονται ανηλεώς και πλημμυρίζουν τους δρόμους όπου βρίσκονται με αίμα, ως ένδειξη σεβασμού και πίστης στον ιμάμη Χουσεΐν και θρήνου για τον θάνατό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο βασικοί κλάδοι του Ισλάμ είναι ο σιιτικός (Ιράν) και ο σουνιτικός (Σαουδική Αραβία). Από τις δύο εκδοχές αυτής της θρησκείας η σιιτική είναι, τρόπον τινά, κατά τι πιο «φιλελεύθερη» από τη σουνιτική.

Φαντάσου, δηλαδή, να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε Ριάντ και Τεχεράνη. Αυτό θα γίνει αναπόφευκτα, επειδή θα το επιβάλουν οι αριθμοί.


Όποιος κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας (η αναφορά δεν είναι τοπικιστική, αλλά επειδή περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της Ελλάδας στριμώχνεται στον νομό Αττικής) θα έχει δει αναρίθμητες φορές το ακόλουθο θέαμα:

Δυο τρεις μελαψοί άνδρες, που συνήθως φορούν καφέ σαγιονάρες, προηγούνται και ακολουθεί ένα τσούρμο παιδιά και μία ή περισσότερες γυναίκες με καλυμμένη την κεφαλή ή κουκουλωμένες από πάνω μέχρι κάτω με μπούρκα. Οι γυναίκες δεν έχουν άδεια χέρια. Τσουλάνε βρεφικά καρότσια (μονά ή διπλά) και αρκετές εξ αυτών δείχνουν πως κυοφορούν ξανά.

Οι ισλαμιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν βάλει πλώρη να γίνουν πλειοψηφία. Οταν το κατορθώσουν αυτό, λέτε να σεβαστούν το δικαίωμά μας να εκδηλώνουμε την πίστη μας στον Χριστό; Στις περισσότερες ισλαμικές χώρες είναι ποινικά κολάσιμο ακόμα και να φοράς σταυρό.

Ας ετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο ή ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα ελευθερίας έκφρασης που έχουμε σήμερα. Σαλάμ αλέκουμ!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]