Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνική πυραυλάκατος παρακολουθεί στενά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Bilim 2


Υπό τη στενή παρακολούθηση Ελληνικής Πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκεται το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Bilim 2», ένα μικρό και αρκετά παλιό πλοίο με περιορισμένες δυνατότητες.

Οι εντολές που έχει πάρει το πλήρωμα του Πολεμικού πλοίου είναι να μεταφέρει στο επιτελείο την εικόνα και τις κινήσεις που κάνει το τουρκικό ερευνητικό.

Παρά τους θυελλώδεις ανέμους το «Bilim 2» ταξίδεψε στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για έρευνες σε σημεία που παρανόμως γι’ ακόμη μια φορά έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει ότι αυτό το δικαίωμα το έχει η Ελλάδα ως η αρμόδια χώρα και ως το παράκτιο κράτος.

Το γεγονός πως στο Αιγαίο πνέουν τόσο δυνατοί άνεμοι, πράγμα που θα μπορούσε να ακυρώσει τον πλου του ερευνητικού, δείχνει ότι η Τουρκία θα επιμένει. Έτσι έστειλε το μικρό πλοίο, σε μία επικίνδυνη αποστολή, στην περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο, τη Ρόδο και την Κάρπαθο.


Οι έρευνες που πρόκειται να κάνει το «Bilim 2» δεν έχουν σχέση με τον βυθό ή την υφαλοκρηπίδα αλλά με ωκεανογραφικές κλιματολογικές.

Το Bilim 2 αναμένεται ότι θ’ αποχωρήσει από την περιοχή στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει λήξει η ναυτική οδηγία που το οδήγησε εκεί, με στόχο βασικά να προκαλέσει.

Πάντως από το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο η Τουρκία διατηρεί με έντεχνο τρόπο την ένταση που έχει δημιουργήσει εδώ και μήνες στην περιοχή και ομιλούν ταυτόχρονα και για μέτρημα των αντανακλαστικών της Αθήνας.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]