Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηλίθιοι και ψυχοπαθείς - Το μεγάλο ατού του Πούτιν έναντι των δυτικών υπερδυνάμεων


Γράφει ο John Helmer
Μτφρ. Βαγγέλης Γεωργίου


Στην υψηλή πολιτική ενός κράτους υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ηλιθίων και των ψυχοπαθών. Φερειπείν, μεταξύ του Τραμπ και του Τζαστίν Τριντό αφενός, του Τζον Μπόλτον και της Κρύστια Φρίλαντ, αφετέρου. Η διαφορά έγκειται στην ικανότητα μετρήσεως των δακτύλων του ενός χεριού.

Ο Τζον Μπόλτον απολύθηκε διότι, παρά την νοητική του ανικανότητα ο Τραμπ μπορεί ακόμα να κάνει αριθμητική. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο πρόεδρος των είδε τα ποσοστά αποδοχής του να κατρακυλάνε 10 μονάδες από τον Ιούλιο, από το 54% βρέθηκε στο 44%.




Ωστόσο, στην εσωτερική πολιτική ο Τραμπ απολαμβάνει της θετικής αποδοχής των Αμερικανών. Η πτώση του Τραμπ οφείλεται λοιπόν στον χειρισμό της εξωτερικής πολιτικής και από τον φόβο των Αμερικανών ψηφοφόρων ότι το μέλλον προβλέπεται χειρότερο. Ο Μπόλτον ήταν εκείνο το δάχτυλο του χεριού του Τραμπ που έπρεπε να αφαιρεθεί για να μπορεί ο πρόεδρος να υπολογίζει στην επανεκλογή του.

Σε σύγκριση με τους Τραμπ, Τριντώ (Καναδάς), Μπόρις Τζόνσον (Ηνωμένο Βασίλειο), Μακρόν (Γαλλία) και Μέρκελ (Γερμανία), ο Πούτιν είναι ένας βράχος σταθερότητας, από νευρολογικής και αριθμητικής άποψης. Η βαθμολογία του, που μετρήθηκε τελευταία από το Κέντρο Levada τον Αύγουστο, ήταν προς τα κάτω, αλλά εξακολουθεί να είναι θετική κατά 36 μονάδες, 67% έως 31%.



Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων και των περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής στη Ρωσία επιβεβαίωσαν ότι γίνεται συνήθως σε τέτοιες εκλογές: Τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων και την ετοιμότητα τους να το βροντοφωνάξουν όσο πιο έντονα γίνεται.

Στην περιοχή της Μόσχας, για παράδειγμα, η συμμετοχή των ψηφοφόρων από τη μεσαία τάξη (44%), ήταν διπλάσια από τον μέσο όρο της πόλης 22%. Νικητής αναδείχτηκε υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Δεν πρόκειται όμως για απειλή αλλαγής του καθεστώτος όπως αναφέρουν τα αγγλοσαξωνικά ΜΜΕ.

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις επερχόμενες καναδικές εκλογές, η υπουργός Εξωτερικών Chrystia Freeland είναι εξίσου υπεύθυνη για την πτώση του Τριντό, όσο και ο Μπόλτον στις ΗΠΑ.

Η παραμονή του Τζαστίν Τριντό στην εξουσία θα εξαρτηθεί από τους γαλλόφωνους ψηφοφόρους του Κεμπέκ και όχι από τους Ουρανούς που θέλουν την Chrystia Freeland.
Το τελευταίο απελπισμένο μέτρο της Freeland να ενθαρρύνει τον καναδικό Τύπο να αναφέρει την απειλή της ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές του Καναδά πρόκειται να αποτύχει όχι επειδή είναι ψευδές αλλά γιατί οι Καναδοί ψηφοφόροι, ακόμα και εκείνοι της εκλογικής περιφέρειας του Οντάριο που προέρχεται η υπουργός, τη θεωρούν απειλή για το μέλλον τους.

Στον Καναδά, η δημοσκόπηση του Ipsos της 20ης Αυγούστου έδειξε ότι υπάρχει ισοπαλία ανάμεσα στο Φιλελεύθερο Κόμμα του Τριντό και τους Συντηρητικούς, εκτός από την περιφέρεια του Κεμπέκ. Δείτε εδώ λεπτομέρειες.



Το αρνητικό συναίσθημα των ψηφοφόρων αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι Καναδοί συμφωνούν ότι η καναδική κοινωνία έχει "τσακιστεί", ότι η οικονομία ελέγχεται από τους "πλούσιους και ισχυρούς", και ότι οι πολιτικοί "δεν ενδιαφέρονται" για τους ψηφοφόρους. Για τις ψεύτικες ειδήσεις που αναφέρουν τη ρωσική παρέμβαση στις καναδικές εκλογές, διαβάστε το ρεπορτάζ του Paul Robinson από την Οτάβα.

*Ο John Helmer είναι δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]