Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Πεντάγωνο κλήθηκε να σχεδιάσει «απάντηση» κατά του Ιράν


Παραμένει στο τραπέζι η επιλογή για στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του Ιράν, καθώς όπως αναφέρει το CNN αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διατάχθηκαν να σχεδιάσουν «ενδεχόμενο απάντηση» στην επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με το Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η Ουάσιγκτον τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής και θέλει να διαπιστώσει με ποιον τρόπο θα αντιδράσει η Σαουδική Αραβία.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν έγινε λεπτομερής παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν ενώ η κυβέρνηση Τραμπ έχει την αίσθηση πως ο χρόνος είναι με το μέρος της, καθώς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της κατά του Ιράν.


Την ίδια στιγμή άλλες πληροφορίες που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε σήμερα να υπάρξει απάντηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.

«Βλέπουμε ρόλο για το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση και θα ήταν προσήκον να απευθύνουν στο Συμβούλιο. Όμως πρώτα πρέπει να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα», σχολίασε αυτός ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τη φράση «πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]