Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτελικό προτεκτοράτο;


Όπως εύστοχα έγραψε σχολιαστής, πριν τις εκλογές ζούσαμε στην Καμπούλ κι αίφνης ζούμε στην Ελβετία.

Είναι προφανές ότι ο σχολιαστής καυτηριάζει την αλλαγή στάσης από τα περισσότερα ΜΜΕ, τα οποία με το που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση έκρυψαν όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί εμφανίζοντας μια επίπλαστη πραγματικότητα.

Και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Καθώς αν κάποιος κοιτάξει πίσω από την κουρτίνα του κυβερνητικού επικοινωνιακού βομβαρδισμού που προπαγανδίζουν άκριτα τα εν λόγω μέσα, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα παραμένει Καμπούλ και ενδεχομένως να παραμείνει για πάντα. Ίσως να την ξεπεράσει κιόλας.

Κι όσο οι κονδυλοφόροι που ήθελαν την Ελλάδα να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής επί Τσίπρα, οι οποίοι μέσα σε μια μέρα είδαν τη σωτηρία της στο πρόσωπο του Μητσοτάκη συνεχίζουν να παραπληροφορούν, τόσο θα αμφισβητείται η αξιοπιστία τους.

Δυστυχώς οι αγιαστούρες και η προπαγάνδα υπέρ της νέας κυβέρνησης δεν μπορούν να επισκιάσουν την αμείλικτη πραγματικότητα.

Πραγματικότητα που συντρίβει τις κυβερνητικές φιέστες για την υποτιθέμενη αρχή ανάτασης της χώρας μέσω του επιτελικού κράτους, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, της διεύρυνσης των 120 δόσεων, του πολυνομοσχεδίου για ΟΤΑ και άσυλο… κλπ.

Και αποκαλύπτει ότι η νέα κυβέρνηση πήρε την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι διατεθειμένη να υπηρετήσει με την ίδια πίστη τους επιβουλείς της πατρίδας.

Διότι πέρα από τον νέο υδροκέφαλο μηχανισμό που θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να στήσει το δικό του καθεστώς, την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις που επί της ουσίας κληρονόμησε από τον Τσίπρα (δηλαδή από τους δανειστές), οι μόνες μονομερείς αλλαγές που κάνει είναι αυτές στο άσυλο και τους ΟΤΑ.

Σε όλα τα υπόλοιπα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από την μπότα των κορακιών - αποικιοκρατών, με τον κύριο Μητσοτάκη να σφυρίζει αδιάφορα.


Και εξηγούμαστε.

Για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που τσάκισαν τη μεσαία τάξη -την οποία δήθεν θέλει να σώσει- και κατόπιν των πλεονασμάτων, περιμένει να πάρει το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες. Δηλαδή θα κάνει ό,τι του πουν από έξω.

Μένει να δούμε ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν οι Βρυξέλλες. Θα πάρουν τζάμπα κάποια φιλέτα ή θα απαιτήσουν νέα μέτρα;

Στο μεταξύ, ακόμη δεν μας έχει πληροφορήσει ο κύριος Μητσοτάκης αν θα κάνει αυτή την περιβόητη εξεταστική που είχε υποσχεθεί προεκλογικά για την καταστροφική διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη.

Θα το τολμήσει ή μήπως επειδή θα βγουν στη φόρα και οι ευθύνες των δανειστών θα την φάει το μαύρο σκοτάδι για ευνόητους λόγους;

To μέλλον θα μας φωτίσει...

Όσον αφορά τα εθνικά, εκεί... κι αν το κάνει όπως ο Αλέξης. Ίσως και χειρότερα.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τον βερμπαλισμό του νέου υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και των κατευναστικών δηλώσεων του ίδιου στο ταξίδι του στην Κύπρο, διαπιστώνουμε την ανυπαρξία ουσιαστικής εξωτερικής πολιτικής που θα επιτρέψει να αποτραπούν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι και η νέα κυβέρνηση παραμένει δεμένη στο άρμα των «συμμάχων». Μπορεί και πιο σφιχτά από τους προηγούμενους.

Για την συμφωνία των Πρεσπών δεν τίθεται αμφιβολία. Από εκεί που ήταν μια κακή συμφωνία, με το καλημέρα της εξουσίας έγινε καλή. Ούτε ανακοίνωση κατά της πρόκλησης των Σκοπίων με την... μακεδόνικη ομάδα βόλεϊ δεν έβγαλε το Μαξίμου.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει στάση.

Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η επαίσχυντη συμφωνία θα χρησιμοποιηθεί ως λύση τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση τηρεί στάση παρατηρητή απέναντι στην Τουρκία και έχει αφήσει όλο το παιχνίδι στους Αμερικανούς. Κι εύχεται να μην τα βρουν με τους Τούρκους, ή αν τα βρουν να έχουν το πάνω χέρι, ώστε η συμφωνία - πακέτο που θα προκύψει για κοιτάσματα - Κυπριακό μετά από ένα επεισόδιο μικρής διάρκειας να είναι ευνοϊκότερη για την Ελλάδα.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η τοποθέτηση του σεκιουριτά των Αμερικανών στην ΕΥΠ. Ποιος ξέρει...

Ευχόμαστε οι πληροφορίες να μην επιβεβαιωθούν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι της νέας κυβέρνησης να τις διαψεύσει, αποδεικνύοντας εν τοις πράγμασι ότι η Ελλάδα είναι όντως ένα ισχυρό και επιτελικό κράτος κι όχι ένα επιτελικό προτεκτοράτο.

Οψόμεθα...

Αδέξιος Δεξιός
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]