Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρουσίασε χάρτη με τουρκική υφαλοκρηπίδα ως την Κρήτη


O Δένδιας κρατάει κλάδους ελιάς και σπαθί, αλλά οι τούρκοι δημοσιεύουν χάρτη που υφαρπάζει την ελληνική ΑΟΖ!!!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, παρουσίασε χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει σχεδόν ως της Κρήτη ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters o Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «επιθυμούμε το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του Καζάν - Καζάν, δηλαδή του win - win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο καθώς αναφερόταν σε win-win επίλυση τω διαφορών, στην γιγαντοοθόνη πίσω του προβαλλόταν βίντεο που απεικόνιζε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να μην επηρεάζεται από την ύπαρξη της Ρόδου και του Καστελόριζου και να φτάνει σχεδόν ως την Κρήτη.
Ενδεχομένως ο υπουργός Εξωτερικών κύριος Δένδιας και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να αισθάνονται και μια ανακούφιση, αφού η Τουρκία δεν έχει παρουσιάσει χάρτη που να δείχνει τουρκική την ΑΟΖ του Ιουνίου!!!
Φυσικά, δεν υπάρχει καν σκέψη στη σημερινή κυβέρνηση για έκτακτη σύγκλιση εθνικού συμβουλίου με θέμα την τουρκική προκλητικότητα και τα μέτρα άμεσης αντίδρασης της Ελλάδας (και όχι της Ευρώπης) στην Τουρκία. Εκτός και εάν ο κ. Δένδιας αναζητεί συμμάχους στον Άλφα Κενταύρου, για να αντιμετωπίσει το τουρκικό θράσσος...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]