Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τουρκικά γεωτρύπανα απειλούν Ελλάδα και Κύπρο


Η Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.), μετά τη συνεδρίασή της στις 17 -7-2019 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. καταγγέλλει τις πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας
στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και καθεστώς κατοχής και στη θαλάσσια επικράτεια της Κύπρου, όπως έπραξε το 1974, στη στεριά.

Η παρουσία και δράση των τούρκικων γεωτρύπανων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.,
έχει ως βασικό σκοπό να αναγκάσει Ελλάδα και Κύπρο να συρθούν σε διαπραγματεύσεις που να οδηγούν τελικά στη διάλυση της
Κυπριακής Δημοκρατίας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους, άρα και των τετελεσμένων του Αττίλα, και σε τελευταία ανάλυση στον πλήρη έλεγχο και νομή της Μεγαλονήσου από την Άγκυρα.

Ταυτόχρονα η Τουρκία αποσκοπεί με τις συνεχείς προκλήσεις, απειλές και περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου, να νομιμοποιήσει με την υπογραφή μας τη διχοτόμηση του Αιγαίου και να κυπροποιήσει τη Θράκη.


Γι’ αυτό Ελλάδα και Κύπρος πρέπει:

- Να επαναλειτουργήσουν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.
- Να μη δεχθούν ως λύση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
- Να εμείνουν στις θέσεις για κατάργηση του καθεστώτος εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και όλων γενικά των μη κυπριακών στρατών και φυσικά και των αγγλικών βάσεων.
- Να αγωνιστούν για Κύπρο Ενιαία, ανεξάρτητη, δημοκρατική με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της.
- ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ στον ελληνικό λαό, τον ενημερώνουμε για να βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση, με ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον Κυπριακό λαό. Μόνο ενωμένοι κατά των εισβολέων μπορούμε να προχωρήσουμε νικηφόρα…

Σύμμαχοι και εταίροι εργάζονται για το συμφέρον τους. Ας ενεργήσουμε και εμείς έτσι, με σεβασμό πάντα στο Διεθνές Δίκαιο.

Ευάγγελος Κουρής
Πρόεδρος ΣΕΥΑΕΚ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]