Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί και γιατί ωραιοποιούν το προφίλ του κ. Χακάν Φιντάν;


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το τελευταίο 24ωρο έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος πληροφοριών και (παρα)πληροφόρησης με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις της νέας ηγεσίας των μυστικών υπηρεσιών και “διεξάγεται” με τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ για τη στόχευση όσων εμπλέκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Το ενδιαφέρον , από πλευράς μας, εντοπίζεται στην απουσία της αντιπληροφόρησης (counterintelligence) από το Μαξίμου, αλλά αυτό αφορά στην Κυβέρνηση, τη ΝΔ και τους πρωθυπουργικούς συμβούλους.

Η απορία του (υπο)γράφοντος εντοπίζεται στους λόγους και τη χρονική στιγμή που μεγάλη μερίδα του ελληνικού τύπου έσπευσε να ανασκευάσει το προφίλ του κ. Χακάν Φιντάν, του διοικητή της τουρκικής ΜΙΤ, που κάποιοι θέλουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τον παρουσιάσουν ως διανοούμενο και βαθύ γνώστη των πολιτικών επιστημών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ανοιχτές πηγές ο κ. Χακάν Φιντάν , κουρδικής καταγωγής,μεγάλωσε σε σχολεία-εστίες(YİBO) που αποτέλεσαν κέντρα αφομοίωσης των Κούρδων από τα οποία “βγαίνουν” ¨Κούρδοι του κράτους¨ . Ο κ. Χακάν Φιντάν είναι ένας πρώην υπαξιωματικός (έφθασε μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή) του τουρκικού Στρατού, που παραιτήθηκε έπειτα από δεκαπενταετή υπηρεσία (1986-2001). Η εν συνεχεία πορεία του είναι ιδιόμορφη σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του 2010.. Το 2000 εμφανίζεται να σπουδάζει δημόσιες σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Κωνσταντινουπόλεως, το διάστημα 2001- 2003 εργάζεται ως πολιτικός και οικονομικός σύμβουλος στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Άγκυρα, το 2006 φέρεται να ολοκλήρωσε τις σπουδές του με διδακτορική διατριβή , ενώ λίγο μετά έκανε μετα­πτυχιακές σπουδές στο Πανεπι­στήμιο του Maryland (Τμήμα Επιστημών Διοικήσεως και Πολιτικής).Παράλληλα με αυτά, στο διάστημα 2003-2007 διετέλεσε πρόεδρος του Τουρκικού Οργανισμού Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΤΙΚΑ), που αποτελεί τον κύριο μηχανισμό της τουρκικής διεισδύσεως σε 22 ξένες χώρες.


Λίγο αργότερα, σε δημοσιεύματα διεθνών μέσων του 2013 αναφέρεται σε κάπως πιο “συμμαζεμένο” βιογραφικό ότι ο κ. Χακάν Φιντάν, έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο University of Maryland University College και μεταπτυχιακά στο γνωστό Bilkent University/Bilkent Üniversitesi (του Τάγματος Γκιουλέν).Αυτή η εκδοχή είναι και η επικρατέστερη σύμφωνα και με το Wikipedia

Εν έτει 2019 από τα ελληνικά μμε μαθαίνουμε τελικά ότι ο κ. Χακάν Φιντάν “έχει πτυχίο Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Maryland, διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Bilkent, ενώ υπήρξε υπότροφος του τουρκικού στρατού από το 1986 έως το 2001″ και ότι θα πρέπει ο Έλληνας ομόλογός του να έχει την ίδια ή αντίστοιχη παιδεία.

Ωστόσο, τα ίδια μέσα ενημέρωσης και οι συντάκτες τους αποσιωπώντας την “δράση” του κ. Χακάν Φιντάν στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, αποκρύπτουν το γεγονός ότι ο κ Χακάν Φιντάν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από πολλές τούρκικες εφημερίδες για πολλές «σκοτεινές» υποθέσεις όπως ότι έστελνε κρυφά όπλα και πολεμοφόδια στους Τζιχαντιστές, ενώ το όνομα του έχει διαπλεχτεί με πολλά σκάνδαλα όπως αυτό των Ιρανών κατασκόπων, αλλά και των «υπογείων» δραστηριοτήτων του γιου του Ερντογάν, του Μπιλάλ Ερντογάν. Ο ίδιος σίγουρα γνωρίζει πάρα πολλά για το παρασκήνιο και το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας.

Το ερώτημα , βέβαια, για την ελληνική περίπτωση παραμένει για το ποιές (κι αν πραγματικά) υπηρεσίες ασφαλείας χρειάζονται… Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός προσγειώθηκε πολύ γρήγορα στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Και μην ξεχνάμε ότι οι Κληρονόμοι των Κατασκόπων Επιστρέφουν…

KomotiniPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]