Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία προς ΗΠΑ: Στη Συρία θα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς


Η Τουρκία θα δημιουργήσει μόνη της τον ασφαλή διάδρομο στη βόρεια Συρία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Αυτά τόνισε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκ Έσπερ.Ο Ακάρ είπε στον Έσπερ ότι η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να σταματήσουν πλήρως την υποστήριξή τους στους Κούρδους τρομοκράτες του PKK και τον βραχίονά τους στη Συρία το YPG και το πολιτικό του παρακλάδι το SDF, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah.

«Εάν η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν βρουν κοινό δρόμο, η Άγκυρα θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη από μόνη της» είπε ο Χουλουσί Ακάρ στον Μαρκ Έσπερ. Ουσιαστικά, ο Τούρκος είπε στον Αμερικανό πως θα γίνει αυτό που θέλει η Άγκυρα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ανεξάρτητα από το τι θέλει η Ουάσιγκτον!!!


Ο Ακάρ τόνισε για ακόμη μια φορά στον Έσπερ ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» όπως τον αποκαλεί, στα νότια σύνορά της. Επίσης είπε πως η Τουρκία επιθυμεί να υπάρχει ασφάλεια όχι μόνο για τους πολίτες της, αλλά και για εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες όπως οι Κούρδοι, οι Άραβες, οι Ασσύριοι, οι Χριστιανοί και οι Γιαζίντι που ζουν στην περιοχή.

Ο Τούρκος Υπουργός σημείωσε πως η χώρα του είναι η μόνη ικανή και αποτελεσματική δύναμη για να παρέχει έλεγχο στην σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να δημιουργηθεί υπό την προϋπόθεση της ανάκτησης όλως των όπλων από τους μαχητές των PKK/YPG που θα βρίσκονται εντός της ζώνης ασφαλείας, την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης από την ζώνη ασφαλείας εύρους 30-40 χιλιομέτρων, την καταστροφή όλων των τούνελ, των καταφυγίων, του εξοπλισμού και των πυρομαχικών των PKK/YPG της περιοχής, που θα ελέγχεται σε συντονισμό από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Επομένως, η Τουρκία απαιτεί από τις ΗΠΑ να τη βοηθήσει να αποσπάσει και να ελέγξει ένα κομμάτι της Συρίας, με το πρόσχημα της δημιουργίας ασφαλούς ζώνης, δηλαδή μιας περιοχής που δεν θα υπάρχουν ένοπλοι Κούρδοι και επομένως θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]