Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Δικαστήριο απέρριψε αίτημα για άσυλο σε δύο μέλη της μειονότητας Γεζίντι


Δικαστήριο πόλης της βορειοδυτικής Γερμανίας απέρριψε χθες Τρίτη το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει δύο μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, αποφαινόμενο ότι δεν υφίστανται πλέον διωγμό στην πατρίδα τους, το βόρειο Ιράκ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αφού οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απωθήθηκαν από την περιοχή όπου ζουν οι Γεζίντι, γύρω από το όρος Σίντζαρ, δεν είναι πλέον «πιθανό» να υποστούν διωγμό.

Για αυτόν τον λόγο το δικαστήριο της πόλης Λίνεμπουργκ, στην Κάτω Σαξονία, απέρριψε το αίτημα χορήγησης ασύλου που είχαν υποβάλει ένας υπήκοος του Ιράκ και η αδελφή του.


Το 2014, τζιχαντιστές του ΙΚ περικύκλωσαν το Όρος Σίντζαρ, παγιδεύοντας πάνω από 10.000 μέλη της μειονότητας. Υπήγαγαν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά στη σκλαβιά και σκότωσαν χιλιάδες άνδρες που ανήκαν στην κοινότητα των Γεζίντι.

Πολλοί από τους επιζήσαντες μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]