Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολάκης: «Είμαι ψηλά, πολύ ψηλά και δεν μπορείτε να με δείτε»


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη θέση του ότι πρέπει να ενταχθεί στην πρόνοια του νόμου περί ευθύνης Υπουργών υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του στη Βουλή, επιχειρώντας να πείσει με μαντινάδες αλλά και με ψήγματα αμετροέπειας.
«Είμαι ψηλά πολύ ψηλά τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε», 
είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει επειδή οι κόρες του του λένε ότι είναι υπερήφανες για εκείνον -εσάς σας το λένε ρώτησε την πτέρυγα της ΝΔ(!)-, καθώς επίσης και επειδή η Κρήτη τον έβγαλε βουλευτή και μάλιστα πρώτο, στην πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη! Κι όλα αυτά σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, παρά την λάσπη και παρά τα λεφτά που έριξαν ορισμένοι.
«Προσπαθείτε να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή. Οι καθαροί άνθρωποι, οι ιδέες στο τέλος δεν νικιούνται», 
είπε ο πρώην Υπουργός και έκλεισε την ομιλία του με δύο μαντινάδες.


Σε ότι αφορά την επιμονή του να ενταχθεί στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών τόνισε ότι το ζητάει διότι είναι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός. «Η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινε πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», ήταν η μόνιμη επωδός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι η σημερινή διαδικασία συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του, δεδομένου ότι -κατά τον ίδιο- τον εγκαλούν ο Σταμάτης Πουλής αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.
«Αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία», 
προσέθεσε την ομιλία του ο πρώην Υπουργός σημειώνοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξαναγκαστεί σε σιωπή ή να… ακυρωθεί η κριτική που θα ασκεί από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Έμπλεξε, δε, την άρση της ασυλίας του όσα είπε για τους μετακλητούς στην επιτροπή για το επιτελικό κράτος. «Αυτό αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», τόνισε.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]