Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές ψυχολογικές επιχειρήσεις με στόχο το Δ΄ΣΣ


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τα τελευταία πέντε χρόνια (περίπου) έχουμε γίνει συχνά δέκτες δημοσιευμάτων, σχολίων και αναφορών για την ανάρμοστη (έως ανθελληνική ) συμπεριφορά ορισμένων ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ οπλιτών (θητείας αλλά και επαγγελματιών) κάποιοι εκ των οποίων ενώ υπηρετούσαν την θητεία τους στην Ελληνικό Στρατό συνελήφθησαν να προβαίνουν σε ενέργειες ύποπτες για κατασκοπεία σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις βλέπουμε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλητικές φωτογραφίες, σχόλια αλλά και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα που αγγίζουν τα όρια της προσβολής για τα Εθνικά Σύμβολα ενώ γεννούν ερωτηματικά για την ασφάλεια των μονάδων στις οποιες υπηρετούν.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ποιές είναι οι αντιδράσεις των αρμοδίων αρχών ούτε και τις ποινές που ενδεχομένως έχουν επιβληθεί καθώς και για το αν έχει γίνει αντικείμενο συστηματικής ανάλυσης από τους στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς της ελληνικής κοινότητας των πληροφοριών η συγκεκριμένη (και μάλλον υποκινούμενη) συμπεριφορά.


Να υπενθυμίσουμε την περίπτωση της κ. Σαδουλά Σεβτζάν, η οποία αν καί υπηρετούσε ως ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς το 2013,συμμετέσχε σε εκδηλώσεις παράνομων αυτοχαρακτηρισμένων «τουρκικών» συλλόγων της Θράκης στην Προύσα, φωτογραφήθηκε μπροστά σε πορτραίτα του Κεμάλ ,σε σημαίες της Τουρκίας και της λεγόμενης «ανεξάρτητης Θράκης».Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο ΥΕΘΑ.

Η Μουσουλμάνα ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς Σ.Σ, Ελληνίδα υπήκοος, Μουσουλμανικού Θρησκεύματος για να θυμηθούμε τα τυπικά, για την ενέργειά της αυτή τιμωρήθηκε μόνο με μία ελαφρά πειθαρχική ποινή και μετάθεση από την Μονάδα που υπηρετούσε στη Θράκη στο πλησιέστερο ΚΑΑΥ, δηλαδή στο θέρετρο των μονίμων στελεχών της περιοχής, μετάθεση που – σύμφωνα με πληροφορίες – ακυρώθηκε από την υπηρεσία της!

Από τότε δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη μέχρι τις πρόσφατες Ευρωεκλογές όπου κατήλθε ως υποψήφια του ΚΙΝ.ΑΛ. στο πλευρό της κ. Φ. Γεννηματά και λοιπών συντρόφων του κινήματος, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ τα ανωτέρω ως μη γενόμενα.


Παρακολουθώντας την εξέλιξη που έχει πάρει η καταγγελία της παράταξης πολιτών Κομοτηνής Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ομάδας του Αντιφωνητή για την συμμετοχή στην ανθελληνική πολιτικού χαρακτήρα εκδήλωση με αφορμή το “μνημόσυνο Αχμέτ Σαδήκ” του ενστόλου δόκιμου Εφέδρου Αξιωματικού Χ.Ο.Χ. ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα της Κομοτηνής που ανήκει στην ΧΧΙ ΤΘΤ, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον μια ανάλογη πορεία του Χ.Ο.Χ. με αυτή της κ. Σαδουλά Σεβτζαν.

Σε κείμενό του στην Huffington Post ο κ. Κώστας Καραΐσκος επισημαίνει ότι
…η ηγεσία του στρατεύματος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο στην ίδια την Κομοτηνή το θέμα δεν εμφανίστηκε πουθενά – εκτός από τη σχετική ανακοίνωση της Παράταξης Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» που πρώτη δημοσιοποίησε το συμβάν. Κάποιοι κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, περιφρονώντας την τοπική κοινή γνώμη που προσβλέπει κυρίως στον Στρατό για έναν στοιχειώδη εθνικό αυτοσεβασμό. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που θα στείλει η ηγεσία του ΥΕΘΑ θα ξεπερνάει κατά πολύ τις διαστάσεις αυτού καθαυτού του γεγονότος και αναμένεται με αληθινή αγωνία στον πλειονοτικό πληθυσμό της Θράκης”.
Τα παραπάνω περιστατικά αλλά και άλλα παρόμοια τα οποία λαμβάνουν χώρα αλλά δεν δημοσιοποιούνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές(κι επεισόδια θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν) αναδεικνύουν ορισμένα σοβαρά κενά στο σχέδιο αποτροπής αλλά και διαχείρισης τέτοιου είδους καταστάσεων, ενώ δίνεται η εντύπωση ότι παρά τα συνεχή κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ μουσουλμάνων που υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την δεδομένη ανεξέλεγκτη δράση τούρκων πρακτόρων στην Θράκη, φαίνεται ότι οι αρμόδιες αρχές δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του θέματος και δεν προβαίνουν σε ενέργειες όχι μόνο καταστολής αλλά και πρόληψης παρόμοιων περιστατικών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΕΣ αλλά και η ΕΥΠ οφείλουν να αποτρέπουν εκείνες τις ψυχολογικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι σχεδιασμένες και κατευθυνόμενες σε εχθρικές αλλά και φιλικές κοινωνικές ή εθνοτικές ομάδες [δήθεν φιλειρηνιστές και τουρκόφρονες Θράκης], με σκοπό να δημιουργήσουν τέτοια στάση και συμπεριφορά, ώστε να εξυπηρετηθεί η επίτευξη των πολιτικών και στρατιωτικών αντικειμενικών σκοπών της Τουρκίας.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε την περίπτωση της Γλαύκης η οποία σχετίζεται άμεσα με τα παραπάνω και αποτελεί ίσως το σημείο εκκίνησης για την υλοποίηση μακρόπνοων σχεδίων στην Θράκη!

Το μοναδικό αντίμετρο είναι να εφαρμοσθούν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους, να εφαρμοσθούν οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί για να αποτραπεί ο διασυρμός και η απαξίωση των Ε.Δ., και να υιοθετηθεί μία ενιαία Εθνική Στάση από όλα τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες οφείλουν στα θέματα αμφισβητήσεων της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας να έχουν ταυτόσημη άποψη».

Το ερώτημα για τον κ. Κ. Μητσοτάκη , είναι για το αν θα συνεχίσει την πρακτική της συγκάλυψης όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια ή θα παρουσιάσει την (διαφορετική) ΑΤΖΕΝΤΑ της ΝΔ για τη Θράκη;

KomotiniPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ναι αλλά όπως διαβάζουμε και σε εσάς συχνά πυκνά, εδώ και καιρό οι υπηρεσίες της ΕΥΠ στη Θράκη έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν με ευθύνη της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και από όσα ξέρουμε οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν υπηρεσίες πληροφοριών, εκτός αν εννοείται τα Α/2 γραφεία που έχουν άλλη αποστολή από αυτό που εννοείτε! Πως λοιπόν περιμένετε να αποτρέψουν τέτοιες ψυχολογικές επιχειρήσεις από πλευράς Τούρκων ή Μουσουλμάνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι "στρατόκαυλος", αλλά πιστεύω πως άνθρωποι που συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον προκλητικό τρόπο δεν μπορούν να έχουν καμία θέση στο στράτευμα.
    Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί ήδη του θέματος, που απλά δεν δίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.
    Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό "αχταρμά" που διατείνεται πως κυβερνά τον τόπο δεκαετίες τώρα, σίγουρα φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη γενικότερη κατάντια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά ότι η παραπάνω (Σαδουλά Σεβτζάν) είναι παντρεμένη με αντισυνταγματάρχη εν ενεργεία του Ελληνικού Στρατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντισυνταγματαρχης εν ενεργεια του Ελληνικου Στρατου Ξηρας με αρχικα Τ.Γ.

      Διαγραφή
    2. Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η αντίδραση του Αρχηγείου του Ελληνικού Στρατού για τον αντισυνταγματάρχη άντρα της? ή θέλετε να μου πείτε ότι δεν το γνωρίζουν?

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]