Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολιγαρχία ή Μητσοτάκης;


Η στρατηγική γύμνια μεγάλου μέρους των υποστηρικτών της ΝΔ δημιουργεί επικίνδυνο περιβάλλον γύρω στον Μητσοτάκη, το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τον πιο αποσταθεροποιητικό παράγοντα της κυβέρνησής του.

Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που (πρέπει να) τον ενδιαφέρει να αντιμετωπίσει. Οι εκλογές έγιναν, βγήκε αυτοδύναμος, και από αυτόν εξαρτάται αν θα γίνει ο απόλυτος ηγέτης στη Δημοκρατική Παράταξη, όχι από κάποιον άλλον εντός αυτής.

Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο εντός της ΝΔ που θα στηριζόταν από τα πνεύματα του βουνού, όπως στηρίχθηκε και στηρίζεται ο Μητσοτάκης.

Συνεπώς αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο ως πολιτικό πρόσωπο της Δημοκρατικής Παράταξης. Οποιαδήποτε προσπάθεια να του αποσπάσει ενέργεια σε αντιμετώπιση φανταστικών εχθρών θα του αφαιρέσει σημαντικό μέρος της ενέργειας που διαθέτει και κάτι τέτοιο δεν είναι πολυτέλεια που διαθέτει.

Από τί κινδυνεύει ο Μητσοτάκης; Από θετικές ψευδαισθήσεις. Δεν θα επεκταθώ σε πιο εξεζητημένα ζητήματα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για ανάλυση μέσω Διαδικτύου. Θα επικεντρωθώ όμως σε ένα προφανές, που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στον απλό πολίτη όπως ακριβώς έγινε αντιληπτό στον ίδιο τον Μητσοτάκη, πολύ καιρό νωρίτερα όμως, προεκλογικά.

Ο Μητσοτάκης κινδυνεύει από την εγχώρια σοσιαλιστική ολιγαρχία.


Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ποντάροντας στον Μεϊμαράκη (που συνεχίζει να του κάνει ανταρτοπόλεμο, όπως και οι υπόλοιποι Καραμανλικοί).

Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πέσει ο Τσίπρας, τον οποίο συνεχίζουν να στηρίζουν μαζί με την Γεννηματά.

Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να στηθεί περιβάλλον υποταγής μέσω της ιδιαίτερης σχέσης που έχουν με πρέσβεις ξένων χωρών.

Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι γεμάτες οι διάφορες κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες, αρχές, όλο το δημόσιο με άτομα που χειραγωγούν.

Ε, και; Στα πλαίσια της ενδοσοσιαλιστικής ειρήνης, δεν θα μπορούσε να τα βρει μαζί τους για να υπάρχει η αναγκαία ηρεμία ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του;Όχι.

Η εγχώρια σοσιαλιστική ολιγαρχία μόνο υποτάσσει, δεν συνεργάζεται. Χλεύαζε τον Μητσοτάκη, μέχρι που ενημερώθηκε για τις σχέσεις που καλλιεργήθηκαν χωρίς να το περιμένουν και χωρίς να μπορούν να τις ελέγξουνμε τους Ρεπουμπλικάνους, τους οποίους επίσης χλεύαζαν, υποστηρίζοντας ότι θα εκλεγεί η Χίλαρυ επειδή το ίδρυμα Κλίντον κυβερνάει τον κόσμο. Απανωτές αποτυχίες. Προσπάθησαν να ρίξουν τον Τραμπ μέσω Καμμένου-Παπαδόπουλου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έριξαν τον Νίξον και προκάλεσαν τη μεταστροφή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από φανατικά φιλελληνική σε φιλοτουρκική και την καταστροφή στην Κύπρο. Αυτή τη φορά απέτυχαν.

Ο Μητσοτάκης στηρίχθηκε για να κυβερνήσει και να κάνει την Ελλάδα ένα δυτικό κράτος. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει να μην φεύγει ο υπουργός καταπολέμησης διαφθοράς όταν ο φάκελος έχει όνομα ολιγάρχη. Σημαίνει να μη γίνεται πλιάτσικο με motto «Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει.» Σημαίνει να μην υποκλέπτονται ιδέες, projects, ιδρώτας χιλιάδων ανθρωποωρών για να κάνουν μια χούφτα άνθρωποι άλλο ένα trust στο Λουξεμβούργο, στη Νέα Ζηλανδία ή αλλού. Σημαίνει να μην στοχοποιούνται οι άξιοι μέσω παράνομων μηχανισμών τηλεφωνικής υποκλοπής και να γίνονται είλωτες ή να καταστρέφονται. Σημαίνει να μην ενημερώνονται από το επίσημο κράτος θύλακες του ολιγαρχικού παρακράτους. Σημαίνει να μην φαβελοποιηθεί η ελληνική κοινωνία.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά περισσότερα, με ιστορικά παραδείγματα, αλλά, ακόμα και αν τα ανέβαζε το φιλόξενο Αντινιούζ, θα έπεφτε ο σέρβερ, για να μην πω κάτι χειρότερο.

Ο Μητσοτάκης στηρίχθηκε για να έχει τη μοναδική ευκαιρία στη Μεταπολίτευση να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Αν κάνει αυτό, όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν σαν από μόνα τους. Αν το αφήσει για αργότερα, δεν θα φτάσει στο «αργότερα». Θα σβήσει πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει.

Anaconda


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ" ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ...;;; ΒΡΗΚΕ ΒΗΜΑ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το αντίθετο γινόταν, αφού είναι γνωστό πως ο Καμμένος ήταν ο μπροστινός μίας τριάδας, που όταν διαπίστωσε την πολιτική ποιότητα του Πανούλη τον εγκατέλειψε και του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί οτιδήποτε είχε συνταχθεί από την τριάδα αυτή

      Διαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ...;;; ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι τον γλύφει. Τον προειδοποιεί πως αν δεν κάνει αυτά που πρέπει, θα δει την οριστική έξοδο από την πολιτική. Και αυτός και το κόμμα της ΝΔ

      Διαγραφή
  3. Η Ανακόντα είναι παιδιά και διάβαζα τα άρθρα στο Ολυμπία παλαιότερα πχ.

    Η προπαγάνδα των κέντρων – olympia.gr
    https://olympia.gr/2012/02/22/η-προπαγάνδα-των-κέντρων/
    22 Φεβ 2012 - Γράφει η Ανακόντα Δεν θα σταθώ στο ύψιστο ζήτημα του πολέμου γενεών, τον οποίο είχε αναλύσει κάποιος σοφός παλαιότερα. Θα σταθώ στον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά, έχω τις επιφυλάξεις μου για τον Μητσοτάκη.
    Και δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα για τα οποία είναι κυριολεκτικά επικίνδυνα "αόρατος".
    Είναι η "σοσιαλίζουσα" μορφή που θέλει να δώσει στο κόμμα του, το νέο κόμμα που δημιουργεί μέσω της Νέας Δημοκρατίας.
    Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν συμφωνούν με αυτή την μετάλλαξη.
    Χρυσοχοΐδης και λοιποί που τοποθετήθηκαν ή παρέμειναν, η εμφανής"αδυναμία" του να ορίσει νέο διοικητή στην ΕΥΠ (θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αντικαταστήσει τον υφιστάμενο με κάποιον παλαιότερο υποδιοικητή, αλλά και ιδεοληπτικές παρεμβάσεις "προτεραιότητας" που θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. αντικαπνιστικός νόμος) ελπίζω να μην είναι η κορυφή του παγόβουνου της λειτουργίας αυτού του νέου κόμματος του Μητσοτάκη.
    Του δόθηκε αυτοδυναμία και ταυτόχρονα του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να πει "δεν με άφηναν να κάνω αυτά που ήθελα, αυτά που έπρεπε, αυτά που θέλατε". Αν δεν τα πάει καλά, θα καταστρέψει το εν τη γεννέσει του κόμμα που δημιουργεί,αλλά και τη ΝΔ, την οποία θα ρίξει στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Εκεί που θα πηγαίνουν από δω και πέρα όσοι δεν κάνουν τα αυτονόητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορισμένοι μπερδεύουν το ρόλο του μπροστινού με αυτόν του χειριστή.
    Πήραμε τον ανεξάρτητο βουλευτή Καμμένο, φτιάξαμε κόμμα χωρίς μέσα και βοήθεια, και πήραμε 10.6% σε δυό μήνες, όταν η ΝΔ, πρώτο κόμμα, πήρε λιγότερο από 19%.
    Αμέσως μετά ο Καμμένος πήγε για... χειρισμό από τους ολιγάρχες και έκτοτε έσβησε πολιτικά, αφού πρώτα κατέστρεψε την Ελλάδα. Πούλησε την ψυχή του στον διάολο για να πάρει καρέκλα.
    Δεν είμαστε της ΝΔ ή κάποιου άλλου τμήματος της Δημοκρατικής Παράταξης.
    Είμαστε της Πολιτειακής Παράταξης.
    Οι σοσιαλιστές ολιγάρχες δεν ήθελαν Μητσοτάκη.
    Εμείς τον προτιμάμε από άλλους, πιο... Πάκηδες.
    Τίποτα παραπάνω.
    Δείτε και το ιστορικό που οδήγησε ως εδώ:

    Η πεφωτισμένη Δεξιά στηρίζει ΝΔ
    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/i-pefotismeni-deksia-stirizei-nd/10.132052

    ΝΔ ή Μητσοτάκης;
    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/nd-i-mitsotakis-/10.134350

    Στην κόψη του ξυραφιού...
    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/stin-kopsi-tou-ksurafiou-/10.134589

    Η αρχή της κάθαρσης...
    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/i-arxi-tis-katharsis-/10.135085

    Το στρατηγικό θαύμα του Μητσοτάκη
    http://www.antinews.gr/action.read/politiki/to-stratigiko-thauma-tou-mitsotaki/2.135291

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]