Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Έχουμε δικά μας γεωτρύπανα και ομογενείς στην Κύπρο»


Για νόμιμα δικαιώματα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας κατά την ομιλία του σε εκπροσώπους του κόμματός του (AKP) ότι η Τουρκία έχει πια τα δικά της γεωτρύπανα, «έχουμε τα δικά μας πλοία ερευνών» καθώς και «ομογενείς στην Κύπρο», όπως αποκάλεσε τους Τουρκοκύπριους. «Δεν είμαστε οποιαδήποτε χώρα», υπογράμμισε εμφατικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. «Κάποιοι ενοχλήθηκαν». υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Εμείς εφαρμόζουμε όλους τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας».

Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν διατύπωσε τις επιφυλάξεις που προκαλούνται στην τουρκική πλευρά από τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας ως παράλογες προσπάθειες παρεμπόδισης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή τις κυρώσεις που είχε εξαγγείλει η ΕΕ για τις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας στην Κύπρο.


«Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια και η Μεγάλη Βρετανία επίσης», ανέφερε, συνεχίζοντας να εξαπολύει πυρά κατά της Δύσης:

«Αυτοί στα λόγια λένε τα καλύτερα. "Πόσο καλοί είστε, φιλοξενείτε τόσους πρόσφυγες, συγχαρητήρια’’. όμως εμείς δεν θέλουμε λόγια», τόνισε ο Τ. Ερντογάν και συνέχισε απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους: «Εσείς δώστε την χρηματική στήριξη την οποία μας υποσχεθήκατε. Λένε "θα δώσουμε, δώσαμε, θα δώσουμε". Αυτή είναι η Δύση! Όμως εμείς δεν είμαστε η Δύση. Είμαστε διαφορετικοί», κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]