Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρυόπλαστα «αριστερά» αστεία…


Το χιουμοράκι των ΣΥΡΙΖΑίων στα κοινωνικά δίκτυα βάφτισε τον Μητσοτάκη γκαντέμη, επειδή με το που ανέλαβε, συνέβησαν η θεομηνία στην Χαλκιδική και ο σεισμός στην Αθήνα. Ενώ όταν ο Τσίπρας με το που μπήκε στο Μαξίμου, πληροφορήθηκε τον θάνατο δύο πιλότων, ήταν γουρλής…

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η νέα κοινοβουλευτική του ομάδα κατέλαβαν κατσουφιασμένοι τα έδρανα της αντιπολίτευσης, κάποιες ανακοινώσεις αμήχανες και ασυνάρτητες άρχισαν να εκδίδονται, θα ανέμενε κάποιος ότι το έχουν πάρει απόφαση ποια είναι η θέση τους, ποιος ο ρόλος τους και τι θα πρέπει να κάνουν για τα επόμενα χρόνια.

Φαίνεται ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Ειδικώς αν κρίνει κάποιος από τις εκδηλώσεις δυσφορίας και τις κρυόπλαστες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, θα σκεφτεί ότι πολλοί από το ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν με εκείνους τους Ιάπωνες αρνητές της συνθηκολόγησης του 1945. Είτε επειδή δεν γνώριζαν ότι οι δυνάμεις του Αξονα είχαν παραδοθεί, είτε επειδή δεν πίστευαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είχε συμβεί, μονάδες του Ιαπωνικού στρατού συνέχισαν να πολεμούν σε ανύπαρκτα μέτωπα του Ειρηνικού και να προβάλλουν ματαίως αντίσταση για μήνες. Πολλοί από αυτούς, επειδή δεν είχαν και τι άλλο να κάνουν, μετακινήθηκαν σύντομα σε άλλα θέατρα πολεμικών συγκρούσεων στην Ινδοκίνα.

Κάπως έτσι και διάφορες ομάδες ατάκτων του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, συνεχίζουν τον «αγώνα». Με όπλο τους ένα ιδιότυπο χιούμορ. Η Αριστερά όμως ούτως ή άλλως δεν φημίζεται για το χιούμορ της…


Ποιο είναι το ευφάνταστο εύρημά τους: ο Μητσοτάκης είναι γκαντέμης επειδή, λέει, με το που ανέλαβε συνέβησαν θεομηνίες, σεισμοί και καταποντισμοί.

Μπορεί να αντιπαρέλθει κάποιος το χιουμοράκι αυτό, λέγοντας ότι παρόλα όσα συνέβησαν, το κολοβό αυτό κράτος, με τα υπολείμματα υποδομών που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βρήκε τους ρυθμούς του πολύ γρήγορα, υπηρεσίες συντονίστηκαν ως όφειλαν, οι αρμόδιοι έκαναν εγκαίρως τις ενημερώσεις που έπρεπε να κάνουν και εν πάση περιπτώσει όλα όσα έπρεπε να γίνουν, έγιναν.

Τα αυτονόητα δηλαδή, αλλά αυτά είναι που είχαν λείψει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι έφτασαν οι πολίτες της χώρας να αισθάνονται σήμερα ότι ξαφνικά ζουν περίπου στην… Ολλανδία – για να αναφέρουμε μία χώρα που έχει κι αυτή τις λίγες ατέλειές της.

Αλήθεια, όσο το χαίρονται όλοι αυτοί για την γκαντεμιά του Μητσοτάκη, δεν θυμούνται τι έλεγε τις προάλλες ο πρώην Πρωθυπουργός; Δεν τον άκουσαν να διηγείται διασκεδάζοντας, ποιο ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε όταν στρογγυλοκάθησε στο Μαξίμου πριν από τεσσεράμισι χρόνια; Ξέχασαν ότι ήταν το τηλεφώνημα εκείνο με το οποίο ο Τσίπρας πληροφορήθηκε τον θάνατο δύο Ελλήνων πιλότων σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ισπανία; Με το καλημέρα. Πολύ γουρλίδικο, αλήθεια. Αλλά είχε άλλα σοβαρότερα στο μυαλό του. Όπως π.χ. να οδηγήσει την χώρα στα βράχια.

Μάλλον όμως θα χαχάνιζαν όλοι μαζί με το αστειάκι, όπως και ο γουρλής αρχηγός τους, όταν αφηγούνταν το τραγικό περιστατικό.

Όπως άλλωστε λένε, το κριτήριο του χιούμορ δεν ορίζεται από εκείνον που λέει τα αστεία. Ορίζεται από αυτόν που τα ακούει και είτε γελάει, είτε όχι…

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το χιούμορ είναι ίδιον των έξυπνων ανθρώπων και οι αριστεροί δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους αλλά για τις ιδεοληψίες τους ,σαν τους οπαδούς των διαφόρων σεχτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα "αστεια" τους δεν σεβονται ουτε τους νεκρους!

    Αποδεικνυουν συνεχως τον παρασιτικο τροπο "σκεψης" και "αντιληψης" τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να θυμηθούμε με τον γρουσούζη αριστερό, τους πιλότους μας; την Μάνδρα με τους νεκρούς; την τραγωδία στο Μάτι; τι θέλουν αντιπαραβολή με τις τραγωδίες; σεβασμός μηδέν ή μάλλον κάτω του μηδενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]