Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

825.000 αλλοδαποί πήραν ευρωπαϊκή υπηκοότητα


Οι περισσότερες ελληνικές υπηκοότητες δόθηκαν το 2017 σε Αλβανούς, μ΄ένα ποσοστό ρεκόρ που φθάνει το 97%

Ας αρχίσουμε από την Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία. Οι περισσότερες ελληνικές υπηκοότητες δόθηκαν το 2017 σε Αλβανούς, μ΄ένα ποσοστό ρεκόρ που φθάνει το 97%

Πάμε στην Κύπρο, όπου η υπηκοόητα δίνεται μόνον σε πλουσίους δηλαδή σ΄όσους κάνουν επενδύσεις στην Κύπρο ή καταθέτουν σε κυπριακές τράπεζες χρήματα .

Οι Ρώσοι υπήκοοι ήταν η κυριότερη εθνικότητα η οποία πήρε ευρωπαϊκή υπηκοότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat με τις συνολικές υπηκοότητες να φτάνουν τις 5517. Ειδικότερα, 1315 Ρώσοι υπήκοοι έλαβαν κυπριακό διαβατήριο και επομένως και ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν και Βρετανοί που θέλουν την κυπριακή υπηκοότητα. Συγκεκριμένα: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Βρετανοί με 502 κυπριακά διαβατήρια και ακολουθούν οι Ουκρανοί με 481.


Με βάση τα στοιχεία 825.000 άτομα απέκτησαν ευρωπαϊκή υπηκοότητα με την πλειοψηφία των διαβατηρίων να δίδεται από την Ιταλία (18% επί του συνόλου των διαβατηρίων), το Ηνωμένο Βασίλειο (15%) , την Γερμανία και την Γαλλία (14%) ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Σουηδία (8%).

Οι περισσότεροι υπήκοοι τρίτων χωρών προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλβανία, την Ινδία και την Τουρκία. Στην Ελλάδα και την Ιταλία η πλειοψηφία της ευρωπαϊκής υπηκοότητας δόθηκε προς Αλβανούς υπηκόους σε ποσοστό 97% επί του συνόλου ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο 50% επί του συνόλου των ευρωπαϊκών διαβατηρίων δόθηκε σε Ινδούς υπηκόους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]