Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με επίθεση κατά των Κούρδων συμμάχων των ΗΠΑ απειλεί η Άγκυρα


Με επίθεση εναντίον των, συμμάχων των ΗΠΑ στην Βόρειο Συρία, Κούρδων του YPG απειλεί η Άγκυρα, την ώρα όμως που κορυφαίοι Αμερικανοί παράγοντες όχι μόνο επισκέφθηκαν το αρχηγείο του YPG αλλά επέτρεψαν να δημοσιευθούν και φωτογραφίες τους, σε ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, όπου η αβεβαιότητα για την έκβαση της σύγκρουσης για το θέμα των S400 συντηρεί την ένταση και το ηλεκτρισμένο κλίμα, η Τουρκία επιχειρεί να διασφαλίσει «κόκκινες γραμμές» στην Συρία. καθώς μάλιστα επισκέπτεται την Άγκυρα ο απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για την Συρία Τζέιμς Τζέφρυ.

Ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «αν δεν δημιουργηθεί η Ασφαλής Ζώνη, η απειλή που προέρχεται από αυτή την περιοχή θα διατηρηθεί και οι τρομοκράτες δεν εκκαθαριστούν, τότε θα αρχίσουμε την επιχείρηση».


Ο Τζ. Τζέφρυ έφθασε στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη προκειμένου να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση τις ανησυχίες ασφάλειας που εγείρει η Τουρκία που απαιτεί την δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας εντός του Συριακού εδάφους από την οποία θα αποκλειστούν οι συριακές δυνάμεις του YPG, που έτσι όμως θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν μεγάλο μέρος των εδαφών που κέρδισαν στις μάχες με το ISIS και αποτελούν όχι μόνο παραδοσιακά εδάφη τους, αλλά και το όπλο για τη διαπραγμάτευση του στάτους που θα έχουν οι Κούρδοι της Συρίας στο μεταπολεμικό σκηνικό.

Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτύξει στα σύνορα με την Συρία σημαντικές δυνάμεις θέλοντας να ασκήσει πίεση στην Ουάσιγκτον.

Σοκ όμως προκάλεσε στην Άγκυρα η αποκάλυψη ότι επισκέφθηκε τις περιοχές των Κούρδων της Συρίας και συναντήθηκε με την ηγεσία του SDF, του οποίου βασικός κορμός είναι το κουρδικό YPG, αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διοικητή CENTCOM (US CENTRAL COMMAND) στρατηγό Κένεθ Μακίνσεϊ και τον Αμερικανό πρέσβη Γουίλιαμ Ρόμπακ. Την επίσκεψη και τις συνομιλίες αποκάλυψε μάλιστα ο επικεφαλής επικοινωνίας του SDF, Μουσταφά Μπαλί με ανάρτησή του στο Twitter.



ΝΜ
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]