Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλιμάκωση: Τον απόπλου του συνόλου του Στόλου ζήτησε ο Ερντογάν


«Κλειδώνει» Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για τον «Πορθητή»
Τεράστια αεροναυτική άσκηση με 131 σκάφη, 60 αεροσκάφη και 25.000 προσωπικό σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

Τον απόπλου του συνόλου του Στόλου ζήτησε ο Ερντογάν με το πρόσχημα κολοσσιαίας άσκησης προκειμένου οι ΤΕΔ να "κλειδώσουν" Αιγαίο-Αν Μεσόγειο για τον «Πορθητή»

Η άσκηση ξεκινά την Δευτέρα με την έξοδο των πολεμικών πλοίων από τους ναυστάθμους Kdz.Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Foça, Aksaz, Mersin, İskenderun!

Πιο αναλυτικά, μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό πρόκειται να γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι η δεύτερη μαζική άσκηση του τουρκικού Ναυτικού που πραγματοποιείται σε λιγότερο από δύο μήνες από την προηγούμενη μεγάλη άσκηση Mavi Vatan, που είχε γίνει στις αρχές Απριλίου.

Πρόκειται για την άσκηση DENİZKURDU-2019 η οποία πρόκειται να διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 25 Μαΐου.

Ο αριθμός των ναυτικών και λοιπών δυνάμεων που πρόκειται να συμμετάσχουν είναι πραγματικά τεράστιος και η υπόθεση ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μιας άσκησης και αγγίζει τα όρια του ανοικτού εκβιασμού και απειλής της Ελλάδας και της Κύπρου για τα κοιτάσματα σε Α.Μεσόγειο και νότια της Κρήτης.

Οι δυνάμεις που θα «απλώσει» το τουρκικό Ναυτικό είναι σαφές επιθετικό μήνυμα προς την Ελλάδα, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει, για άλλη μια φορά, το «μυστικό» της όπλο αυτό της «στρατηγικής» της «ψυχραιμίας».


Συνολικά θα μετάσχουν 131 πλοία επιφανείας και υποβρύχια, εκ των οποίων τα 110 του Ναυτικού και 21 της Α:κτοφυλακής, 57 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα και 25.900 προσωπικό. Η προηγούμενη μεγάλη άσκηση του τουρκικού Ναυτικού η Mavi Vatan, είχε συμπεριλάβει 103 πλοία επιφανείας και υποβρύχια και περί τον ίδιο αριθμό αεροσκαφών.

Από άποψη δυνάμεων θα συμμετάσχουν πλοία, υποβρύχια, UAV, ομάδες αποβατικών επιχειρήσεων, πεζοναύτες, ομάδες SAT και SAS, επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου και όλη η δύναμη της Ακτοφυλακής.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό Ναυτικό έχει ήδη αποδεσμεύσει κανόνες εμπλοκής για τα σκάφη του που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο και προστατεύουν το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με πραγματικά πυρά, από όλα τα μέσα όπως και βολές τορπιλών.

Δεν είναι όμως μόνο η άσκηση DENİZKURDU-2019. Σήμερα και αύριο του Ναυτικό της Τουρκίας πρόκειται να πραγματοποιήσει άσκηση μεσαίας κλίμακας στην περιοχή νότια από το Καστελόριζο.

Η Τουρκία μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Αττάλειας, εξέδωσε παράνομη Navtex σύμφωνα με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια των νησιών της Μεγίστης προκειμένου να πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Η υπ’ αρίθμ. 619 Navtex εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Άγκυρας να αυξήσει τις πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μία εβδομάδα μετά την οδηγία προς ναυτιλλομένους με την οποία ανακοίνωσε την έναρξη γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ για τον «Πορθητή».

Είναι φανερό ότι η Άγκυρα επιστρατεύει ότι μέσο και δυνατότητα έχει για να στρατιωτικοποιήσει την ένταση προσπαθώντας για τη δημιουργία κάποιου ιδιαίτερα «θερμού» επεισοδίου.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει και την… «συμμετοχή» της Ελλάδας, η οποία όμως φαίνεται απρόθυμη για να προβάλλει κάποια αντίδραση, αφήνοντας έτσι το πεδίο απολύτως ελεύθερο στην Τουρκία για να θέσει σε υλοποίηση τα σχέδιά της.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε επίσης στην δημοσιότητα δύο βίντεο. Ένα προπαγανδιστικό της άσκησης και ένα στο οποίο απεικονίζεται ο εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικού της τουρκικής Αεροπορίας.


ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]