Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι παροχές της κάλπης


Είναι σαφής ο προεκλογικός χαρακτήρας των παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Αυτό έγινε αντιληπτό ακόμα και από τους συμπολίτες μας που δεν καταγίνονται με τα πολιτικά. Βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν από τις τριπλές εκλογές για τους δήμους, τις Περιφέρειες και την Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα καταφεύγει στην πεπατημένη: Υπόσχεται πολλά και δίνει μερικά.

Αν εξετάσουμε προσεκτικά την πρόσφατη ιστορία του δημοκρατικού βίου μας, θα διαπιστώσουμε ότι το «κόλπο» δεν έχει λειτουργήσει όπως το περίμεναν εκείνοι που κατέφευγαν σε αυτό. Οι πολίτες ευχαρίστως δέχονταν όποιες παροχές, αλλά στις εκλογές λειτουργούσαν με την κεκτημένη ταχύτητα της εκδικητικής διάθεσης προς την κυβέρνηση, την οποία άθροιζαν στο πέρασμα του χρόνου της θητείας της. Οι πολιτικοί αρχηγοί πόνταραν πολλά στον αντίκτυπο των παροχών, αλλά τελικά «εισέπρατταν» μικρά εκλογικά οφέλη.

Όμως, αυτή η περίοδος που διάγουμε δεν είναι συνηθισμένη. Δεν περνάμε... φυσιολογικές ημέρες. Δεν νιώθουμε κανονικά. Οι Έλληνες αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε υπό διωγμόν από την πρώτη κιόλας ημέρα της υπαγωγής της πατρίδας μας στο έλεος των -κατά Παπανδρέου- «δανείων δυνάμεων».


Η ανεργία, η φτωχοποίηση, ο ξενιτεμός για το μεροκάματο, οι αυτοκτονίες λόγω πρωτογενούς πλεονάσματος απελπισίας, οι άστεγοι που αυξάνονται και πληθύνονται, και τα «λουκέτα» συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα ερημοποίησης της Ελλάδας μας. Οι πολίτες μετρούν και εκτιμούν και το τελευταίο ευρώ. Τίποτε δεν το θεωρούν περιττό ή αμελητέο. Γι' αυτό δεν μπορεί να προεξοφληθεί η αποτυχία -σε εκλογικό επίπεδο- του «πακέτου» των παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Επίσης, αυτή η πρωτοβουλία είναι θετική διότι υποχρεώνει και την επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τα κεκτημένα των πολιτών. Θα είναι στ' αλήθεια αδιανόητο και απάνθρωπο να ξεκινήσει όποια διάδοχη κατάσταση... περικόπτοντας όσα έδωσαν με τα χίλια ζόρια οι νυν.

Οι Έλληνες έχουν άμεση ανάγκη από οικονομικές ανάσες, και η ανάγκη, ως γνωστόν, είναι πανίσχυρη. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι μπορεί να πείσει ακόμα και τους θεούς...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]