Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιώνιος πειρατής είναι η Τουρκία


Αυτοί που την μαλώνουν είναι οι ίδιοι που την υπέθαλπαν

Του δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή

Κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ τη βάρβαρη συμπεριφορά των Τούρκων από εμφανίσεως τους στον πλανήτη γη έως και σήμερα. Όλα τα χρόνια απ΄ όπου περνούσαν οι Ούννοι γείτονες μας, έσπερναν αδιακρίτως φωτιά και θάνατο. Αιματηρές επιδρομές, γενοκτονίες, σύληση και δήλωση πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών. Το είπαμε πολλές φορές ας το επαναλάβουμε ακόμη μια: Η Τουρκία ξέρει μόνο να χαλά, δεν ξέρει να χτίζει! Κανένα έργο πολιτισμού δεν δημιούργησε στο διάβα της ιστορίας της! Χαρέμια και ακολασίες θα βρούμε και εκκλησίες που μετατράπηκαν σε τεμένη, στάβλους και αποχωρητήρια και σχολεία που έκλεισαν για να μετατραπούν σε κρυφά Σχολειά!

Μια μικρή σύγκριση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το Βυζάντιο είναι αρκετή για να καταδειχτεί το μέγεθος της διαφοράς. Ό,τι παρουσιάζει σήμερα η Τουρκία στους ξένους επισκέπτες της είναι απότοκο ληστείας, δεν είναι δικό της. Η Αγιά Σοφιά, ο Όμηρος, τα μνημεία και η ιστορία της Ιωνίας και πολλά άλλα μέρη που άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός για αιώνες! Και πάμε και εμείς οι ηλίθιοι και τα βλέπουμε!

Κι αν όλα αυτά κάποιοι λεγόμενοι ισχυροί της γης κάνουν πως δεν τα βλέπουν και σιωπούν, είναι γιατί έτσι επιτάσσουν τα δικά τους στυγνά συμφέροντα. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και τώρα και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα ισχύει το διηνεκές!


Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν με μια ακόμη πειρατική ενέργεια της Άγκυρας. Το Μπαρμπαρός κάνει βόλτες στις θάλασσες μας και τα τουρκικά γεωτρύπανα ετοιμάζονται για παράνομες γεωτρήσεις. Δεν μπορούν να εισέλθουν σε μεγάλο βάθος τα τουρκικά γεωτρύπανα λένε κάποιοι φωστήρες και επιχαίρουν. Λες κι αυτό είναι το πρόβλημα!

Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες της Άγκυρας ο Νίκος Αναστασιάδης και απορώ πως ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (έτσι για να μη ξεχνιόμαστε), πίστευε πως με αυτήν την Τουρκία μπορούσε να λειτουργήσει η λύση που προέβλεπε το Σχεδία Ανάν. Η Τουρκία δια πυρός και σιδήρου βγήκε για πλιάτσικο και απαιτεί την άνευ όρων παράδοση μας. Και το κάνει μόνο και μόνο, επειδή, κακά τα ψέματα, γνωρίζει πολύ καλά ότι η μικρή Κύπρος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει στρατιωτικά (γιατί αλήθεια δεν τα βάζει και με το Ισραήλ που την πετσόκοψε τόσες φορές;).

Με τις σφεντόνες δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο με τους σιδερόφρακτους, είναι αδύνατον. Ένας ήταν ο Γολιάθ, κι αυτός δεν είμαστε σίγουροι ότι υπήρξε στην πραγματικότητα! Είχαμε μια ευκαιρία το ’74, αλλά οι κερκόπορτες έμειναν ξανά ορθάνοικτες να περάσει ο Αττίλας! Έκτοτε αυτοί αγοράζουν σύγχρονα όπλα κι εμείς κτίζουμε πολυτελείς επαύλεις και ξενοδοχεία. Μακροχρόνιο αγώνα μας είπε ο Μακάριος, μα η καλοπέραση και τα ακριβά μας γούστα μας έκαναν να ξεφύγουμε από το στόχο μας…

Το στράτευμα σε Ελλάδα και Κύπρο, σχεδόν το καταργήσαμε! Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα είναι θητεία μόλις εννέα μηνών (ούτε Ελβετία να είμαστε), και στην Κύπρο οι μισοί νέοι είναι φυγόστρατοι… Με την τρόικα να βάζει περιορισμούς στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά της προγράμματα!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τι μπορούμε στ΄ αλήθεια να περιμένουμε; Να λογικευτεί η Τουρκία, αποκλείεται…. Να κάνουν πόλεμο οι ξένοι για χατίρι μας και πάλιν αποκλείεται. Να επικαλεσθούμε το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να απαιτήσουμε την εφαρμογή των αμέτρητων ανεκτέλεστων ψηφισμάτων; Σίγουρα ναι. Αυτό άλλωστε κάνουμε για 45 συναπτά χρόνια, δυστυχώς, όμως, χωρίς αποτέλεσμα, αφού η Τουρκία τα γράφει όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και μάλιστα χωρίς συνέπειες!

Και οι συμμαχίες μας; Ποιες συμμαχίες αλήθεια; Δέστε τι κάνει ο αλλοπρόσαλλος Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα που απειλεί θεούς και δαίμονες αν αγοράσει ο Ερντογάν τους S-400, ανακοινώνει επίσκεψη στην Άγκυρα!

Προς τον παρόν πολλοί είναι εκείνοι (εντελώς θεωρητικά), που δηλώνουν αλληλέγγυοι μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Ισραήλ, Η.Π.Α.. Αίγυπτος κι άλλοι πολλοί …. Αν όμως, ου μη γένοιτο, αρχίσουν να βαρούν τα κανόνια, να είστε βέβαιοι πως πάλιν μόνοι θα είμαστε.

Συμπέρασμα: Ο πειρατής είναι πειρατής! Και κάθε πειρατής αντιμετωπίζεται μόνο με οργανωμένη δράση που να του δημιουργεί κόστος, τέτοιας μορφής και μεγέθους που να αποτρέπει το πλιάτσικο! Και εμείς τόσα χρόνια τίποτε απ’ όλα αυτά δεν κάναμε!
Και όπως πολύ σωστά έγραψε ο φίλος Γιώργος Αγαπίου:
 «Η Ιστορία μaς δίδαξε ξανά και ξανά, αλλά εμείς, αδαείς και αφελείς, περιμένουμε τον Ερντογάν να μας στείλει το… περιστέρι της ειρήνης». 
Κι όχι μόνο τον Ερντογάν, αλλά όλη την Τουρκιά περιμένουμε να λογικευτεί! Δυστυχώς τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα! Αν θα έχουμε πόλεμο ρωτούν πολλοί. Θυμηθείτε μόνο πως μέσα σε μια νύχτα , τότε με τα Ίμια γκρίζαρε το Αιγαίο η Τουρκία.. Δυστυχώς με τον Ερντογάν στα κάγκελα, τίποτε δεν αποκλείεται…

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]