Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνονται καθημερινά οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο


Μπορεί οι 33 παραβιάσεις να έγιναν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, όμως οι υπόλοιπες έγιναν από τους πέντε σχηματισμούς των τουρκικών F-16.

Τα τουρκικά ραντάρ φαίνεται πως είδαν και το ελληνικό P-3B Orion να κάνει την δεύτερη πολύωρη δοκιμή του και καταλαβαίνουν πως φτάνει η ώρα που θα χάσουν ξανά τα πρωτεία στη Νατοϊκή επιτήρηση, με την Ελλάδα να επιστρέφει και σε αυτό τον τομέα, έστω και με την “ενδιάμεση λύση” που αποδίδεται… στις καθυστερήσεις μιας και μια σειρά προβλημάτων πήγαν αρκετά πίσω το πρόγραμμα αυτό.

Για ακόμη μια μέρα πάντως είχαμε δέκα μαχητικά της γειτονικής χώρας εντός του FIR Αθηνών και στις περισσότερες εισόδους που έκαναν, είχαν και από μια απάντηση, μιας και στο δελτίο της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, καταγράφετε ο αριθμός επτά στις αερομαχίες, με έξι οπλισμένα αεροσκάφη. Οι περισσότερες αερομαχίες σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν για ακόμη μια μέρα στο κεντρικό Αιγαίο, κοντά στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης.


Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ιπτάμενοι, που είναι κάθε μέρα οι πρωταγωνιστές στην αναχαίτιση των Τουρκικών προκλήσεων κάνουν λόγω για συμπεριφορές που ξεπερνούν αρκετές φορές τα όρια με ιδιαίτερα επικίνδυνους ελιγμούς που μπορεί να μην κόβουν την ανάσα των Ελλήνων ιπταμένων, αλλά σίγουρα δείχνουν πως οι γείτονες “ψάχνουν” ακόμη και το ατύχημα στο Αιγαίο από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, τα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, αναδεικνύουν ή καλύτερα διασταυρώνουν τα όσα λένε οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς φαίνεται πως ο αριθμός 100 στις αερομαχίες αυξάνεται μέρα με τη μέρα ραγδαία.


Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]