Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να πως καθαρίζει η ανομία! 10 σημεία


Με πολύ χαρά άκουσα τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καθαρίσουν τα «άβατα» που έχουν επιβάλει οι αναρχικοί και τα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα με την «κάλυψη» του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι η πρώτη φορά, για να είμαστε δίκαιοι. Και νομίζω ότι και το εννοεί και το πιστεύει.

Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα από την έκβαση του οποίου θα εξαρτηθούν και πολλά άλλα.

Παρακαλώ, λοιπόν, προσέξτε τις πιο κάτω 10 επισημάνσεις:

* Πρώτα-πρώτα ΔΕΝ είναι «απλό» ζήτημα.
Δεν είναι, όπως λένε κάποιοι, απλώς ζήτημα «πολιτικής βούλησης». Δηλαδή, δεν αρκεί να «θέλει» η επόμενη κυβέρνηση να καθαρίσει τα «άβατα» για να πάει η Αστυνομία την άλλη μέρα και να τα καθαρίσει.
Όσοι αυτό νομίζουν, εμένα προσωπικά με… τρομάζουν!
Το γιατί θα το καταλάβετε αμέσως.

* Δεύτερον, δεν αρκεί να μπει η Αστυνομία μια φορά και να καθαρίσει ένα κατειλημμένο οίκημα. Από τα δεκάδες που υπάρχουν μόνο στην περιοχή Εξαρχείων. Κι από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στην υπόλοιπη Αθήνα.
Την επόμενη μέρα θα έχει καταληφθεί ξανά
Πρέπει να καταλάβει ταυτόχρονα όλα τα κατειλημμένα μιας περιοχής, να κάνει ευρύτατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις – κι αφού μιλάμε για τα Εξάρχεια, πρέπει να καθαρίσει ταυτόχρονα και το χώρο του Μετσόβιου.
Γιατί όσο το Μετσόβιο ελέγχεται από τους κουκουλοφόρους, τα Εξάρχεια το πρωί θα καθαρίζουν και το βράδυ θα «ανακαταλαμβάνονται».


* Τρίτον, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσει ξανά από τη Βουλή – όπως είχε περάσει το Σεπτέμβριο του 2011, αλλά αναιρέθηκε αργότερα επί ΣΥΡΙΖΑ – η νομική κατάργηση του λεγόμενου «Πανεπιστημιακού ασύλου». Που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και που είναι, στην πραγματικότητα, άσυλο παρανομίας και χώρος «ακαταδίωκτου» εγκληματικών συμμοριών.
Να γίνει καθαρά, να εξηγηθεί απερίφραστα στην κοινή γνώμη – είναι έτοιμη να το ακούσει – και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.
Αλλιώς αστυνομικοί και μπάχαλοι θα συνεχίζουν να παίζουν «κλέφτες και αστυνόμους», μέχρι να βαρεθούν οι αστυνόμοι και να αποσυρθούν.
Το άβατο των Εξαρχείων δεν θα εκκαθαριστεί ποτέ, αν δεν ξεριζωθεί η «χαβούζα» του Μετσόβιου.
(Το οποίο μπορεί στη συνέχεια να δοθεί ως «επέκταση» του Αρχαιολογικού Μουσείου κι έτσι να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή. Πράγμα όμως, που χρειάζεται μάλλον και ειδική νομοθετική ρύθμιση – γιατί ο χώρος του Μετσοβίου είναι «κληροδότημα», που όμως έχει μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο, στην Πολυτεχνιούπολη του Ζωγράφου.
Όπως βλέπετε το θέμα δεν είναι και τόσο απλό. Ασφαλώς γίνεται, αλλά θέλει σύνθετη προετοιμασία, για να γίνει σωστά…)

* Τέταρτον, η εκκαθάριση των Εξαρχείων συνολικά δεν μπορεί να γίνει «σταδιακά». Θα γίνει υποχρεωτικά πια, με μία μεγάλης κλίμακος επιχείρηση – συμπεριλαμβάνοντας και το χώρο του Μετσοβίου.
Αν είναι καλά οργανωμένη μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα 24ωρο.
Αλλά θα απαιτήσει:
– Μεγάλες δυνάμεις «κρούσης» της Αστυνομίας.
– Μεγάλες «εφεδρείες» που θα είναι έτοιμες να επέμβουν αλλού, γιατί οι «μπάχαλοι» έχουν πλέον οργάνωση που τους επιτρέπει να καταφέρουν καίρια «πλήγματα» εκτός Εξαρχείων – αν δουν ότι χάνουν τη μάχη στην «έδρα» τους.
– Εξειδικευμένες δυνάμεις «εκκαθάρισης» των διαφόρων κτιρίων και χώρων, μετά την κατάληψη τους από τις δυνάμεις «κρούσης».
– Μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις της αστυνομίας σε αστικό χώρο (με κτίρια αμάχους κλπ.) με στόχο τη σύλληψη (όχι την «εξόντωση») των «στόχων», απαιτούν πλήρη διάκριση, ανάμεσα σε αυτούς που καταλαμβάνουν και ελέγχουν το χώρο (εξουδετερώνοντας τις αντιστάσεις) από εκείους που έρχονται μετά και τον «καθαρίζουν».
— Ύπαρξη και πλήρη προετοιμασία κέντρων προσαγωγής χιλιάδων συλληφθέντων! Εκεί θα γίνει το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» – ποιοι θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν, πού θα προφυλακιστούν και ποιοι δεν θα παραπεμφθούν, αλλά αν πρόκειται για λαθρομετανάστες, κάπου πρέπει να μεταφερθούν κι αυτοί – για επαναπατρισμό πιθανότατα. Θα πρέπει να έχουν ετοιμαστεί εκ των προτέρων και «Αμυγδαλέζες».
Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για απλή αστυνομική επιχείρηση. Χρειάζεται πολύ προσεκτική προετοιμασία.
Αν από την εκκαθάριση ενός κατειλημμένου οικήματος στα Εξάρχεια συνελήφθησαν 80 λαθρομετανάστες (και κανένας διακινητής ή «μπαχαλάκιας») φανταστείτε τι θα συμβεί, αν πρόκειται να εκκαθαριστούν ταυτόχρονα 120 κατειλημμένα οικήματα συν ο χώρος του Μετσοβίου…
Οι αρχές πρέπει να είναι έτοιμες να διαχειριστούν 6-10 χιλιάδες συλλήψεις!

* Πέμπτον, επί πλέον, για να έχει νόημα μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση, θα πρέπει να έχουν αλλάξει δραστικά οι κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας! Κατά τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα.
Γιατί οι δυνάμεις «αποκατάστασης της τάξης» που θα μπουν και θα καθαρίσουν την περιοχή μέσα σε λίγες ώρες ΔΕΝ θα είναι πια τα… «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα» που αποτελούν, χρόνια τώρα, «το σάκο του μπόξ» για τα αναρχομπάχαλα τσογλάνια.
Πέρα από την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής της αστυνομίας, πρέπει να έχει γίνει και εντατική εκπαίδευση των δυνάμεων που θα επιχειρήσουν, για να ελαχιστοποιηθούν τα θύματα και να ολοκληρωθεί η επιχείρηση με επαγγελματισμό. Αλλιώς θα γίνει αιματοκύλισμα.
Γιατί οι «μπάχαλοι» είναι καλά εκπαιδευμένοι τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πια μόνον Έλληνες, παίρνουν και «ουσίες» (που ανεβάζουν την αδρεναλίνη) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι βεβαιωμένο ότι έχουν και πυροβόλα όπλα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι γι’ αυτή τη δουλειά: να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (από αλεξίσφαιρα γελέκα, μέχρι φορητή επικοινωνία που λειτουργεί άψογα), και οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, για να εξουδετερωθούν αμέσως όσοι προσπαθήσουν να αντισταθούν με οδομαχίες (στις οποίες εντατικά εκπαιδεύονται).
Θα χρειαστούν δηλαδή δεκάδες οχήματα – «καταβρεχτήρες» νερού, χιλιάδες αλεξίσφαιρα γελέκα, χιλιάδες προσωπικές συσκευές επικοινωνίας («ψείρες»), εκατοντάδες τυφέκια πλαστικών σφαιρών, χιλιάδες αντί-ασφυξιογόνες μάσκες, ειδικού τύπου χημικά «επαφής» (για να μη πνιγεί στο αέριο ολόκληρη η περιοχή) και κέντρα επικοινωνιών-ελέγχου των επιχειρήσεων.
Αλλιώς τέτοια επιχείρηση ή δεν θα γίνει ποτέ, ή θα καταλήξει αμέσως σε φιάσκο-αναδίπλωση, ή θα κλιμακωθεί σε αληθινό εφιάλτη που θα οδηγήσει σε μεγάλη αιματοχυσία.
Δεν θέλω να πω άλλα στο σημείο αυτό. Όμως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι μπορεί να υπάρξουν και ανθρώπινα θύματα! Το ζητούμενο είναι να έχει προηγηθεί πλήρης εκπαίδευση, πλήρης εξοπλισμός και πλήρης σχεδιασμός, ώστε να μην υπάρξουν θύματα ή να ελαχιστοποιηθούν.
Και βεβαίως, να βρίσκονται σε επιφυλακή εκεί γύρω και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν αμέσως όπου χρειαστεί.
– Γιατί τα ασθενοφόρα θα σώζουν ζωές εκείνο το βράδυ.
– Και η πυροσβεστική θα εμποδίσει το γενικευμένο «παρανάλωμα» του αστικού ιστού, που οι αναρχομπάχαλοι είναι έτοιμοι – και αποφασισμένοι – να προκαλέσουν.

* Έκτον, πιθανότατα η Αστυνομία να χρειαστεί να δώσει διορία λίγων ωρών στους παράνομους να παραδοθούν – και στον πληθυσμό να φύγει εκ των προτέρων – ώστε να ελαχιστοποιηθεί – και κάθε διάθεση αντίστασης και τα θύματα.
Γιατί μόλις καταλάβουν οι εγκληματίες ότι απέναντί τους έχουν το κράτος αποφασισμένο να επιβάλει την τάξη, η μισοί μπορεί να λακίσουν. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να τους δοθεί. Αλλά οι αρχές
οφείλουν να είναι έτοιμες για όλα

*Έβδομον, η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος κυρίως (και λιγότερο η Αστυνομία στο σημείο αυτό), πρέπει εκ των προτέρων να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν… σπαραξικάρδιες «εκκλήσεις προσωπικοτήτων», «κινήσεις πολιτών», «ευαίσθητες» ΜΚΟ, «ολοφυρόμενες μανούλες» και άλλα τέτοια εργαλεία ψυχολογικού εκβιασμού της Πολιτείας.
Με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα, με τα κατάλληλα «αντίμετρα», κατά τις διεθνείς πρακτικές σε δημοκρατικές κοινωνίες…
Υπάρχει πλούσια εμπειρία γι’ αυτό.

* Όγδοον, για να είμαστε σοβαροί και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το είδος της «αντίστασης» που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια τέτοια επιχείρηση, δεν είναι θα είναι συνηθισμένο. Έχουμε ουσιαστικά απέναντί μας ένα εκπαιδευμένο στρατό «αντάρτικου πόλης» που επί ΣΥΡΙΖΑ – και με την ανοχή του – έχει πάρει διαστάσεις, χωρίς προηγούμενο για την Ελλάδα.
Είναι απαραίτητο να υπάρχει ετοιμότητα και σε δυνάμεις του στρατού να επέμβουν, αν χρειαστεί. Και το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου για μερικά 24ωρα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στη Γαλλία για παράδειγμα…
Όσο πιο αποφασιστικό δείξει το κράτος, τόσο μικρότερη θα είναι η αντίσταση που θα προβληθεί. Γιατί τέτοια αποφασιστικότητα δεν την περιμένουν…

* Ένατον, αν εκκαθαριστεί μια κι έξω η περιοχή των Εξαρχείων, τα υπόλοιπα «άβατα» μπορούν να εκκαθαριστούν στη συνέχεια, χωρίς να ανοίξει μύτη – by fright not by fight. Δηλαδή με απλή απειλή-προειδοποίηση– κι όχι με επανάληψη χρήσης βίας. Η εκκαθάριση των Εξαρχείων, αν είναι αποφασιστική και πλήρης, θα «φρονηματίσει» όλα τα άλλα κέντρα ανομίας. Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια.

* Δέκατον, είναι προφανές, ότι η αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στο κέντρο της Αθήνας, θα στείλει πολύ σημαντικό «μήνυμα» και εκτός Ελλάδας. Σε φίλους και εχθρούς:
Σε φίλους, ότι έχουμε σοβαρευτεί και δεν είμαστε πια… «σκορποχώρι» («μπουρδέλο» πήγα να γράψω, αλλά τα μπουρδέλα είναι πολύ πιο οργανωμένα).
– Και σε εχθρούς, ακριβώς το ίδιο: Ότι παίρνουμε πολύ πιο σοβαρά πια, ως κοινωνία, και την νομιμότητά της χώρας μας εντός συνόρων και την κυριαρχία μας στα σύνορα και το δημόσιο-εθνικό συμφέρον γενικότερα…

Αυτό και στους επενδυτές ακόμα, θα ακουστεί πολύ εγκαρδιωτικά.
Γενικά μια τέτοια συνολική επιχείρηση θα αλλάξει δραστικά και το κλίμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς…
Και το ακριβώς αντίστροφο: εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, αν δεν υπάρξει τέτοιας κλίμακας επίδειξη αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας, κανείς δεν θα μας παίρνει σοβαρά.
Ούτε εμείς οι ίδιοι, τους εαυτούς μας, εδώ που τε λέμε…

ΥΓ1 Μετά απ’ όλα αυτά, χειροκροτώ ξανά τις δηλώσεις του αρχηγού της Αντιπολίτευσης και μελλοντικού Πρωθυπουργού για αποφασιστικό χτύπημα της ανομίας στη χώρα. Πιστεύω ότι το εννοεί και εύχομαι να το κάνει. Απλώς επισημαίνω ότι δεν αρκούν οι «καλές προθέσεις». Εδώ χρειάζεται τιτάνιο έργο προετοιμασίας. Και σιδερένια αποφασιστικότητα να «σπάσει αυγά»…

ΥΓ2 Επί διακυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, η ανομία δεν είχε εξαλειφθεί αλλά είχε αρχίσει να περιορίζεται αισθητά. Τα πράγματα επιδεινώθηκαν πολύ στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ…
Από τα δέκα σημεία που επισημάνθηκαν πιο πάνω, τα περισσότερα είχαν αρχίσει συστηματικά να προετοιμάζονται επί κυβέρνησης Σαμαρά: Και το «άσυλο» είχε καταργηθεί και κατειλημμένα κτίρια είχαν αρχίσει να καθαρίζουν, και τα σύνορα ήταν κλειστά και η Αμυγδαλέζα λειτουργούσε και «καταβρεχτήρες νερού» είχε αρχίσει να προμηθεύεται η αστυνομία, και η «κουκούλα» είχε ποινικοποιηθεί και ολόκληρες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας είχαν καθαρίσει και αστυνομεύονταν συστηματικά. Το πράγμα προχωρούσε – και βελτιωνόταν – σταδιακά…

Μετά ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατάργησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν ληφθεί πριν. Και επιδείνωσε χωρίς προηγούμενο την ανομία!
Κι έτσι ό,τι πριν μπορούσε να καθαρίσει σταδιακά και με σχετικά «ήπια» μέσα, τώρα χρειάζεται γιγαντιαία επιχείρηση, πολύ συστηματική προετοιμασία –και πολύ μεγάλη επίδειξη αποφασιστικότητας πλέον.

Θανάσης Κ.
LastPoint


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο συριζα έχει τελειώσει όσο και αν δεν το πιστεύουν οι ίδιοι οι συριζαίοι. Οι πολίτες έχουν αγανακτήσει με το άσυλο και δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να πληρώνουν τα σπασμένα των παρανόμων.Φτάνει πια. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να επαναφέρει την νομιμότητα γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει τους κκεδες και τους παοσκους που υποστηρίζουν το άσυλο της ανομίας.
    Το καλύτερο είναι να βγεί και να μιλήσει απευθείας στους πολίτες για να τους έχει μαζί του. Πέρασαν οι εποχές που ο κάθε πρωθυπουργός απέφευγε να ενημερώνει τους πολίτες για τις παρανομίες και δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]