Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tουρκία: Οι αρχές διέταξαν την σύλληψη 144 προσώπων ως ύποπτων γκιουλενιστών


Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης δήλωσε σήμερα ότι διέταξε την σύλληψη 126 υπόπτων που εργάζονταν στο δικαστικό σύστημα και φέρεται ότι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιμάμη τον οποίον η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Σχεδόν 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα για το οποίο ο Γκιουλέν, ένας πρώην σύμμαχος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται κάθε ανάμειξη. Ο Γκιουλέν είναι αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι εκτός από τον στρατό και τους κρατικούς θεσμούς, στον δικαστικό τομέα έχουν παρεισφρήσει γκιουλενιστές.

Μετά το πραξικόπημα χιλιάδες εισαγγελείς και δικαστές έχουν αποπεμφθεί.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι διέμεναν σε σπίτια όπου το δίκτυο εκπαίδευε πρόσωπα για να εργαστούν στο δικαστικό σύστημα. Στη συνέχεια το δίκτυο επεδίωκε να τοποθετήσει όσους περνούσαν τις εξετάσεις στο δικαστικό σύστημα ως εισαγγελείς και δικαστές ενώ οι υπόλοιποι εντάσσονταν στο δίκτυο δικηγόρων της οργάνωσης.


Από τους 126 υπόπτους οι 108 ήταν εν ενεργεία δικηγόροι, οκτώ ήταν υποψήφιοι δικαστές ή εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί παλαιότερα από τις θέσεις τους, και ένας ήταν υποψήφιος εν ενεργεία δικαστής ή εισαγγελέας, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Διευθύνσεις των 12 από τους υπόπτους δεν ήταν δυνατόν να διακριβωθούν είτε τα αρχεία τους εμφάνιζαν να έχουν φύγει από την χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών, που πραγματοποιήθηκαν σε 37 επαρχίες ώστε να συλληφθούν και οι υπόλοιποι 114, συνεχίζονται.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση σήμερα, ο επικεφαλής εισαγγελέας της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι διέταξε την σύλληψη 18 υπόπτων γκιουλενιστών, οι οποίοι εργάζονταν ως μηχανικοί για την εταιρεία της αμυντικής βιομηχανίας Havelsan.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους μετά το πραξικόπημα και οι εκτεταμένες συλλήψεις είναι υπόθεση ρουτίνας. Οι αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολύσει 150.000 δημόσιους υπαλλήλους και στρατιωτικό προσωπικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]