Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέμουν από τώρα στο Μαξίμου για τις άγριες αποδοκιμασίες στις παρελάσεις


Δημιουργούν κλίμα για έκτροπα από ακραίους

Τρέμει το Μέγαρο Μαξίμου τις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, εν όψει των παρελάσεων που θα γίνουν για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα περιστατικά αποδοκιμασιών παντού στη χώρα κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανήμπορη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το γιγάντιο κύμα της δυσαρέσκειας, επιλέγει μέσα στον πανικό της να συκοφαντεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού εφευρίσκοντας δήθεν συνωμοσίες και εξωτερικούς εχθρούς και ισχυριζόμενη ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες κρύβονται οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες.

Ταυτόχρονα παραμένει ως ερώτημα αν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων ανήμερα της Παλιγγενεσίας θα ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή» από τις μπάντες, το οποίο στην πράξη τελεί υπό διωγμό και όποιος το τραγουδάει διώκεται - αν και επισήμως, όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν έχει απαγορευτεί, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ακόμη κι αν δεν το παίξουν οι μπάντες, βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα ακουστεί από τον οργισμένο κόσμο!

Σε αυτό το κλίμα, διαρροές από το Μαξίμου κάνουν λόγο για προετοιμασίες ακροδεξιών, οι οποίοι σκοπεύουν να προκαλέσουν έκτροπα. Στο στόχαστρο υποτίθεται ότι θα είναι τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και όσοι βουλευτές ή εκπρόσωποι κομμάτων υπερψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών...


Στις πληροφορίες αυτές από το Μαξίμου απάντησαν κύκλοι της Ν.Δ., που εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τυχόν έντονες αντιδράσεις ή ακόμη και έκτροπα. Την ίδια ώρα, η Πειραιώς ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετη στη λογική που ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση, να «τσουβαλιάζει» τις αυθόρμητες αντιδράσεις, την οργή και την εύλογη, κατά τους ίδιους, αγανάκτηση του κόσμου με προβοκάτσιες ή βίαιες εκδηλώσεις.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζουν επίσης τις αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά κυβερνητικών στελεχών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, στις οποίες συχνά συμμετείχαν ως πρωταγωνιστές σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές αυτές οι εκδηλώσεις είχαν ξεφύγει των ορίων.

«Οι συριζαίοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες των αποδοκιμασιών στις παρελάσεις. Θερίζουν ό,τι έσπειραν» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης Ο Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον βουλευτή της Ν.Δ., άφησε αιχμές ότι πολλά από τα επεισόδια έγιναν με την κάλυψη της Πειραιώς. «Αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική στάση που κρατά κανείς αν υποθάλπει τέτοιου είδους αντιδράσεις από ακραία στοιχεία. Η Ν.Δ. έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ως προς αυτό» σημείωσε.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]