Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αριστερά κοστίζει ζωές


Του Άγη Βερούτη

Είναι άξιο απορίας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται ότι η Αριστερά ως σύστημα έχει αποτύχει ολοσχερώς και στην βαριά μορφή της, δηλαδή τον κομμουνισμό, και στην λιγότερο αυταρχική μορφή της, δηλαδή τον σοσιαλισμό.

Τα κομμουνιστικά καθεστώτα κόστισαν μάλιστα στο σύντομο χρονικό διάστημα (σε σχέση με τον ιστορικό χρόνο) μόλις ενός αιώνα, περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, κυρίως των υπηκόων των καθεστώτων αυτών, στην Σταλινική Σοβιετική Ένωση Σοσιαλιστικών "Δημοκρατιών", στην Μαοϊκή Κίνα, σε άλλες μικρότερες χώρες όπως η Καμπότζη, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και όλες τις υπόλοιπες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο σοσιαλισμός στην πιο ακραία μορφή του, δηλαδή τον Εθνικό Σοσιαλισμό (ή Ναζισμό όπως έχει απομείνει να λέγεται από το όνομα του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας) κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου, ενώ στην πιο ανάλαφρη μορφή του προκάλεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δυστυχισμένων ανθρωπίνων ζωών στις χώρες που έκαναν το λάθος να τον δοκιμάσουν.

Φήμες λένε πως όταν μετά το θάνατο του Στάλιν αποκαλύφθηκαν κάποια λίγα από τα εγκλήματα που διέπραξε το κομμουνιστικό καθεστώς επί της αρχηγίας του, στην διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος ακούστηκε μια φωνή να λέει απευθυνόμενη στον Νικήτα Χρουτσέφ: "Εσύ γιατί δεν είπες τίποτε;".

Τότε ο Χρουτσέφ από το βήμα, παντοδύναμος Γενικός Γραμματέας, φώναξε: "Ποιος το είπε αυτό;".

Ακολούθησε νεκρική σιγή για αρκετή ώρα. Κανείς δεν ανέπνεε καν.

Τότε είπε ο Χρουτσέφ: "Καταλάβατε τώρα γιατί δεν είπα τίποτε;".


Η αριστερή ιδεολογία, στην ακραία ή στην μετριασμένη μορφή της, αδιαφορεί για τον άνθρωπο και την ευτυχία του. Την ενδιαφέρει μόνο να ελέγχει κεντρικά μια μικρή ομάδα νομενκλατούρας, τα μέσα παραγωγής και αντιμετωπίζει τον πληθυσμό ως ομάδες συμφερόντων με κοινά συμφέροντα και χαρακτηριστικά. Η Αριστερά αδιαφορεί αν εσύ, ένας απλός πολίτης, θα πέσεις θύμα των κομισάριων εντός της συντεχνίας σου, αν πεθάνουν εκατομμύρια πολίτες της χώρας από ασιτία επειδή πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στους υπόλοιπους, ή αν θα δημιουργηθεί "αστυνομία παιδιών" που θα καταδίδουν τους γονείς τους για αντικαθεστωτικά σχόλια που θα τους οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Για την αριστερή ιδεολογία ο άνθρωπος ως μονάδα είναι αδιάφορος, ο θάνατός του είναι εργαλείο, και η ευτυχία και ευημερία του είναι ανεπιθύμητη.

Παρόλα αυτά, και ενώ τόσο το Κομμουνιστικό όσο το Σοσιαλιστικό αλλά και το Εθνικοσοσιαλιστικό είναι απαγορευμένα κόμματα και έχουν κριθεί ως επιβλαβή για τους λαούς των περισσοτέρων χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου (ειδικά στις χώρες που κυβερνήθηκαν από αυτά τα πολιτικά κόμματα), στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που επιχειρηματολογούν υπέρ της Αριστεράς με τα ψέματα και τις φανφάρες που χρησιμοποιήθηκαν για την αρχική εγκατάσταση των αριστερών καθεστώτων αυτών, που κόστισαν τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στην πράξη.

Ακόμα χειρότερα υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα ψηφίζουν τέτοια κόμματα, τα οποία ευαγγελίζονται δήθεν την ισότητα και την ευημερία, ενώ διαχρονικά και στην πράξη μόνον θάνατο και δυστυχία έφεραν στους λαούς που έφεραν τέτοια κόμματα στην εξουσία. Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που ενώ δεν είναι αριστεροί, "σέβονται τους αγώνες της Αριστεράς".

Ποιους ακριβώς αγώνες;
Τους αγώνες να αποδεκατίσουν τον πληθυσμό της χώρας;
Τους αγώνες να την διαλύσουν και να δώσουν γεωγραφικά κομμάτια της χώρας σε άλλες χώρες;
Ή τους αγώνες να χτυπήσουν τον νόμιμο στρατό της χώρας τους σε συνεργασία με ξένους αντάρτες όπως του ΣΝΟΦ για να πάρουν με τη βία την εξουσία στη χώρα;

Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε και εμείς αυτό που έχει καταλάβει σχεδόν ολόκληρος ο υπόλοιπος πλανήτης: Αριστερά ίσον ανθρώπινη δυστυχία.

Δεν νοείται κάποιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον 21ο αιώνα να ψηφίζει Αριστερά, ξέροντας όσα ξέρουν πλέον όλοι σε όλο τον κόσμο, για το τι προκάλεσε η Αριστερά.

Μαζική παραίσθηση, μαζική παράκρουση ή απάτη;

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ενώ μιλάς θαυμάσια για τη Σκύλλα του κομμουνισμού-σοσιαλισμού, δε λες λέξη για τη Χάρυβδη της Νέας Τάξης, τις δύο όχθες του ίδιου ακριβώς αθεϊστικού ποταμού. Και ανθρώπινη συσσωρευμένη Δύναμη χωρίς θεό (η όποια δύναμη: ιδεολογική, πολιτική, οικονομική, κρατική...)είναι πάντα μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΥΜΑΜΗ, νομοτελειακά. Γιατί κυβερνάται από ανθρώπους που χωρίς το θεό, αυτοπροσδιορίζονται ως θεοί, καταντώντας τερατώδη γεννήματα του, (αχαλίνωτου χωρίς το υπεράνω "Όντως Ον"), ανθρώπινου ΕΓΩ.
    Και από όλους αυτούς η ανθρωπότητα υποφέρει χιλιάδες χρόνια τώρα, με τη μια μορφή ή την άλλη. Μέχρι οι άνθρωποι, ως σύνολο, να κατανοήσουν (αλλά και να αποδεχτούν) το σύμβολο του ΣΤΑΥΡΟΥ, την εθελούσια θυσία του "ΕΓΩ", χάριν του "άλλου", χάριν του "ΕΜΕΙΣ".
    Και τότε όλα θα έρθουν: και η κοινωνική δικαιοσύνη και η ειρήνη και η σύμπνοια και η ομόνοια και η καθαρότητα της αληθινά πνευματικής δημιουργίας.
    Δηλαδή, από κάθε άποψη, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! Στην καθαρή του μορφή, όχι στη σημερινή "νόθα". Τυχαίο άραγε είναι ότι θέλουν να εξαφανίσουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ, που όσο κι αν έχουν νοθευτεί, πάρα πολλοί κρατάνε μέσα τους, έστω ως σπέρμα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, που μπορεί να μην προσεγγίζονται εξ ολοκλήρου, αλλά σηματοδοτούν τη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μαζική παραίσθηση, μαζική παράκρουση ή απάτη;"

    Ο γνωστός βερούτης .
    Αμέσως μετά τις εκλογές κατηγορεί την νουδου - και σωστά- για αριστερή σοβιετική πολιτική.
    Προεκλογικά πάντα ...για να φύγει η αριστερά (με οποιαδήποτε μορφή ΠΑΣΟΚ η συριζα η κκε) υποστηρίζει την νουδου η οποία ως δια μαγείας έπαψε να είναι αριστερή και έγινε δεξιά!!!!

    Απάτη είναι να βρίσκεσαι σε ένα αποδεδειγμένα κομμουνιστικό κόμμα, ως είναι η νουδου και να κατηγορείς για καθαρά προεκλογικούς λόγους τον κομμουνισμό, μήπως και αρπάξεις τους ψήφους της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων που ακούν αριστερά και αλλάζουν δέκα πεζοδρόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΔΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!

    "Είναι άξιο απορίας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται ότι η Αριστερά ως σύστημα έχει αποτύχει ολοσχερώς και στην βαριά μορφή της, δηλαδή τον κομμουνισμό, και στην λιγότερο αυταρχική μορφή της, δηλαδή τον σοσιαλισμό."

    Απορίας άξιο είναι που ανεχόμαστε ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ,να μας δουλεύει ψιλό γαζί παριστάνοντας τους εχθρούς για τα μάτια των αφελών δεξιών και των χρήσιμων ηλιθίων αριστερών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που ενώ δεν είναι αριστεροί, "σέβονται τους αγώνες της Αριστεράς".

    Διαβάστε Κύριοι για να μην μας περνούν για σανοφάγους οι δήθεν φιλελεύθεροι της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΥΔΟΥ!

    ‘Άγης Βερούτης-Νέο στέλεχος της φιλελεύθερης τάσης της ΝΔ
    Γεννήθηκα στην ....το.....

    ΥΓ. Παραλίγο να το ξεχάσω! ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    https://freewill.gr/2015/01/16/%ce%ac%ce%b3%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%bb%ce%b5/



    “Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που ενώ δεν είναι αριστεροί, "σέβονται τους αγώνες της Αριστεράς".

    ΥΓ. Παραλίγο να το ξεχάσω!

    “Δριμεία αντιπαράθεση Βούτση – Μητσοτάκη στη Βουλή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ...
    www.kathimerini.gr/868326/.../drimeia-antipara8esh-voytsh--mhtsotakh-sth-voylh


    21 Ιουλ 2016 - Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας τα όσα ... Μητσοτάκης κατέληξε: «Τιμώ και σέβομαι τους αγώνες της Αριστεράς ενάντια
    ...

    Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Τιμώ και σέβομαι τους αγώνες της Αριστεράς...”

    “Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!!

    ΠΟΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η αλήθεια είναι πως το πιο συντηρητικό κόμμα της βουλής είναι το ΚΚΕ...όλα τ΄άλλα είναι πολύ προοδευτικά.

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]