Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γερμανός πρέσβης ομολόγησε τα λάθη στα Mνημόνια


Προκαλεί ασύστολα ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα

Μετά την πρωτοφανή λεηλασία που υπέστη η χώρα μας με τη γερμανική κυβέρνηση σε ρόλο επικυρίαρχου, τώρα... στάζει μέλι για τους Eλληνες με τόσο υποκριτικό τρόπο ώστε θυμίζει έντονα την παροιμία «να σε κάψω, Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι».

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γενς Πλέτνερ εμφανίστηκε δήθεν απολογητικός για όσα έγιναν την περίοδο των Μνημονίων και για τις μεγάλες διακυμάνσεις στις ελληνογερμανικές σχέσεις, πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, με αναφορές στα «απερίγραπτα» -όπως τα χαρακτήρισε- εγκλήματα των Γερμανών στην Κατοχή. Αναφέρθηκε και στα γερμανικά μνημόνια, έσπευσε όμως να διαχωρίσει τις δύο περιόδους λέγοντας ότι η περίοδος της οικονομικής κρίσης δεν συγκρίνεται με τα χρόνια της Κατοχής. Απέκρυψε, βέβαια, τον κοινό παρονομαστή του χθες με το σήμερα, που δεν είναι άλλος από τη βίαιη υφαρπαγή μεγάλου μέρους του εθνικού μας πλούτου, με τη Γερμανία να βγαίνει διαχρονικά κερδισμένη. Του «ξέφυγε», πάντως, μιλώντας για τη δουλειά του και αποκάλυψε ότι ο ρόλος του είναι να εποπτεύει τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες είναι δεσμευμένη να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Είπε, δηλαδή, ότι δεν είναι παρά τοποτηρητής του Βερολίνου στην Αθήνα, ένας σύγχρονος γκαουλάιτερ με διαφορετικά λόγια.


Ειρωνείες

Ο Γερμανός πρέσβης μοίρασε... ειρωνείες προς πάσα κατεύθυνση. Παραδέχθηκε εμμέσως ότι οι βίαιες αλλαγές που έγιναν στο Ασφαλιστικό σε βάρος των Ελλήνων συνταξιούχων, αν εφαρμόζονταν στη Γερμανία, απλώς δεν θα... περνούσαν. «Νομίζω ότι ήταν 14 συνταξιοδοτικά ταμεία που συγχωνεύθηκαν. Στη Γερμανία έχουμε τρία και συζητάμε δεκαετίες να τα συγχωνεύσουμε. Μια τέτοια πράξη, ένας άθλος του Ηρακλή, είναι τεράστια και νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι περήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί» είπε με θράσος. Με το ίδιο ύφος ομολόγησε ότι υπήρξαν σημαντικά λάθη στα Μνημόνια, αλλά δικαιολόγησε τη γερμανική κυβέρνηση επικαλούμενος... απειρία! «Δεν θα πω ότι δεν κάναμε λάθη, γιατί το δοκιμάζαμε πρώτη φορά. Μαθαίναμε στην πορεία, δεν είχαμε διαχειριστεί ξανά κάτι τέτοιο» είπε κυνικά. Στου κασίδη το κεφάλι...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]