Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοχή και αίσθηση ατιμωρησίας συντηρούν την ανομία


Του Τάσου Ευαγγελίου

Κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας, δρουν ανεξέλεγκτα, υπό την αίσθηση της ατιμωρησίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας δημοσιεύματα ακόμη και στο διεθνή Τύπο περί «παιχνιδιού με τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς ψηφοφόρους που αποξενώθηκαν όταν ο κ. Τσίπρας έκανε στροφή το 2015» καθώς και για ενδεχόμενη αύξηση της δράσης εξτρεμιστικών ομάδων εν όψει εκλογών...

Επιθέσεις σε αστυνομικά τμήμα και αστυνομικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους, αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς, που επενδύουν στη βία για να δηλώσουν παρουσία. Εισβολές και καταστροφές από ομάδες του Ρουβίκωνα που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, απειλώντας και μετρώντας νίκες κατά της ΕΛΑΣ με αναρτήσεις στις οποίες καταγράφουν τις... «επιτυχίες» του.

Το δημοσίευμα των financial times που με αφορμή την υπόθεση των αδειών του αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, έρχεται απλά να προστεθεί στη γενικότερη εικόνα με αναφορές σε ενδεχόμενη εμφάνιση τρομοκρατικών ενεργειών ενόψει εκλογών και ευνοϊκή μεταχείριση ενός προσώπου που έχει κριθεί ένοχος για 11 δολοφονίες αρνούμενος να δηλώσει ότι έχει μετανοήσει.

Η κυβέρνηση έχει δείξει ανοχή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης έχει χαρακτηρίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα «δικά μας παιδιά» ενώ ο Νίκος Φίλης έχει λάβει ανάλογη θέση προχωρώντας όμως και σε στήριξη των δικαιωμάτων του... Δημήτρη Κουφοντίνα. Και δεν είναι τα μοναδικά στελέχη που προχωρούν σε ανάλογες δηλώσεις δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κρατήσει στάση ανοχής έναντι φαινομένων βίας.


Το θέμα όμως έχει λάβει διαστάσεις. Με το δημοσίευμα των FT γίνεται γνωστό πως η χώρα είναι ανασφαλής. Και αυτό τη στιγμή που επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Μόνο που οι επενδυτές επιζητούν ασφάλεια, πολιτική και κοινωνική, προκειμένου να διαθέσουν πόρους.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαντά κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προσπάθεια καλλιέργειας φόβου από τον αντιπολίτευση που αντιδρά. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει, για όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των πολιτών, ότι γίνεται «επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου» επιδίδοντας ευθύνες κυρίως στη Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση ουδείς δύναται πλέον να δηλώνει άγνοια. Πολύ δε περισσότερο όταν κατ επανάληψη έχουν γίνει αναφορές, ανάλογες με αυτή των FT, που υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κλείσει το μάτι σε ομάδες χρήσιμες για το παρόν και το... μέλλον.

ΥΓ. 1 Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ήρθε απλά να προστεθεί σε όσα λαμβάνουν χώρα. «Θα θρηνήσουμε θύματα» προειδοποιούν εκ νέου, δείχνοντας όμως ότι και οι ίδιοι κατανοούν πως απευθύνονται σε μια ηγεσία που αδιαφορεί.

ΥΓ. 2 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ταχιάος έθεσε το θέμα στη βάση του μιλώντας για παραλογισμό και τη δημιουργία ενός τεραστίου γκέτο στο κέντρο της πόλη που διαρκώς διευρύνεται με τη δημιουργία νέων θυλάκων ανομίας.

«Η βία συνυπάρχει με την εγκληματικότητα» τόνισε αποτυπώνοντας τα πραγματικά δεδομένα και καταλήγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ένα σκηνικό εξ αιτίας «της εγκληματικής επιλογής του να ενισχύσει την ατζέντα και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]