Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα αναστολής της Συνθήκης INF


Στην αναστολή και επισήμως της πυραυλικής Συνθήκης INF προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε απάντηση της απόφασης των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει την αναστολή τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF). «Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Η δήλωση Πούτιν είχε έρθει μια μέρα την επίσημη αναστολή της Συνθήκης από πλευράς ΗΠΑ όποτε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν αύριο Σάββατο τη συμμόρφωσή τους προς τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF) με τη Ρωσία και θα αποσυρθούν απ' αυτή τη συμφωνία-ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών μέσα σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν σταματήσει να παραβιάζει, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, την εν λόγω συμφωνία».

Η Ουάσινγκτον κατηγορούσε τη Μόσχα ότι παραβιάζε συστηματικά τη συνθήκη αυτή που υπογράφηκε το 1987, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, κάτι που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]