Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας έζησε την τουρκική απειλή


Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι

Δύο τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Το περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους του νησιού.

«Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη που ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς, με σκοπό άραγε τι;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας το περιστατικό.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν τσάμπα βενζίνη και κηροζίνη. Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Να ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας»

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου από τουρκικά μαχητικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του από το ακριτικό νησί.


Η αναχαίτιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Σικόρσκι που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο F-4 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών.

Επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα -και το οποίο πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα.

Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Άγκυρα: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγο για παρενόχληση έκανε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μιλώντας από το Αγαθονήσι, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

«Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ανόητες ενέργειες.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την Άγκυρα

Μετά την διάψευση της Άγκυρας, που υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού ενώ πετούσε προς το Αγαθονήσι, η Αθήνα απάντησε με λεπτομέρειες για το τι συνέβη, διαψεύδοντας με την σειρά της τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν υποτίθεται σε συνήθη αποστολή.

Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο CH-47D που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την 133ΣΜ στο Καστέλι, αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ.

Δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το Chinook, το οποίο αναγκάστηκε να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος.

Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ είχαν προηγηθεί τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν πως σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».

Προφανώς οι Τούρκοι θεωρούν δεδομένο ότι συνήθεις αποστολές είναι η παραβίαση του το FIR Αθηνών όσο και του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αλλά και η πραγματοποίηση αποστολών αναγνώρισης όπως του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο προδοτης βρηκε εναν πανουργο τροπο να παρουσιαστει ως "ηρωας" επειδη τον παρενοχλησαν τουρκικα

    μαχητικα!!

    Τους προγονους του ομως τους πουλησε με την επαισχυντη "συμφωνια" των Πρεσπων.

    Τον γιουχαραν αραγε οι κατοικοι του ακριτικου νησιου;

    Γιατι οι υπολοιποι συριζαιοι συνεχως τρεχουν για να ξεφυγουν απο την οργη του κοσμου!

    Ο αρχηγος τους πως την γλιτωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έζησε για λίγο ο Τσίπρας οι κάτοικοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το ζούνε καθημερινά, έκανε ή κάνει διαβήματα για αυτούς ή μόνο για τον εαυτό του έκανε το διάβημα; προσβλήθηκε που τα φιλαράκια του τον έφτυσαν κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]