Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Στάλιν θα…καμάρωνε…


Του Γιάννη Σιδέρη

«Εμείς είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι» είχε πει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός στην βουλή.

Δεν «κοπιάρει» μόνο τσιτάτα του Στάλιν, ο οποίος είχε υποστηρίξει «Εμείς οι κομμουνιστές δεν είμαστε κοινοί άνθρωποι. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλη πάστα». Τον κοπιάρει - ως μικρογραφία - και στην διάθεση σπίλωσης των αντιπάλων (η πολιτική του μακαρίτη ήταν, εξοντώστε τον αντίπαλο).

Χιουμοριστική η παράθεση των ρήσεων, γιατί απλώς το μόνο που έχει κληρονομήσει ο Πρωθυπουργός από την εφηβική θητεία του στο κομμουνισμό, είναι ο ερασιτεχνικός αμοραλισμός δι’ ιδίοις ωφελήμασι, και όχι για την υπηρέτηση ενός πολύ μεγάλου - απάνθρωπου και ολέθριου - σκοπού.

Σε προεκλογική περίοδο ενεργοποιήθηκε η δίωξη κατά 120 προσώπων, τραπεζικών και κομματικών στελεχών, για τα δάνεια των κομμάτων της περιόδου 2000 – 2011, ύψους 250 εκ ευρώ. Τα τραπεζικά στελέχη κατηγορούνται για απιστία και τα κομματικά για ηθική αυτουργία!

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι οι κομματικές επιχορηγήσεις δεν αποτελούσαν επαρκείς εξασφαλίσεις δανειοδότησης, καθώς αυτές στηρίζονταν στον αστάθμητο παράγοντα της εκλογικής δύναμης των δανειζόμενων.

Επειδή όμως οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι από άλλη πάστα, εκ γεννήσεως αποκαθαρμένοι του αμαρτήματος της αφερέγγυας τραπεζικής δανειοδότησης, εξαιρέθηκαν από τη δίωξη (και το ΚΚΕ).

Τα δάνεια των κομμάτων δεν είναι κατάχρηση ή κλοπή δημόσιου χρήματος. Είναι νόμιμα. Το προβληματικό είναι αυτά που συμβολίζουν. Αποτελούν τον καθρέπτη της απερισκεψίας, της αφροσύνης και της επαναπαυτικής νωχέλειας με την οποία αντιμετώπιζαν τα κόμματα, τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.


Δανείζονταν με απρονοησία κατά τις εποχές των παχέων - δανεικών - αγελάδων, με εγγύηση τις μελλοντικές τους επιχορηγήσεις. Αυτό ήταν το βασικό αμάρτημα (όχι οικονομικό έγκλημα). Ώσπου ήρθε η προκρούστεια πρακτική των μνημονίων, οι επιχορηγήσεις περικόπηκαν δραστικά, και τα κόμματα βρέθηκαν χρεωμένα.

Όντως έκαναν κάτι ανεύθυνο, με την εύκολη νοοτροπία της εποχής, αλλά όχι κάτι ανέντιμο. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ το παρουσίασε στην κοινή γνώμη ως οικονομικό έγκλημα και ως καταστρατήγηση και οικειοποίηση δημοσίου χρήματος. Στην ίδια ευφορία όμως είχε υποπέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας… υποτροπίασε, τόσο στην αρχή της κρίσης, όσο και αργότερα. Αλλά το κόμμα του δεν διώκεται!

Το 2010 ζητούσε δάνειο για τον Συνασπισμό, αλλά όντας ακόμη κόμμα του 4%, πρότεινε η δανειοδότηση να μην καθορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια!

Το 2014 πήρε επί πλέον δάνειο με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση (για την οποία κατηγορούνται οι άλλοι), όπως αποκάλυψε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2017 ως ΣΥΡΙΖΑ διευθετεί δόσεις δανείου του από την Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση την υποθήκη του κτηρίου της Κουμουνδούρου, αλλά και την μελλοντική κρατική χρηματοδότηση από το 2019 ως το 2023!

Επίσης προ ΣΥΡΙΖΑ, επί εποχής «Συνασπισμού» το δάνειο για το κτήριο της Κουμουνδούρου, δεν εξυπηρετείτο και κινδύνεψε με πλειστηριασμό. Με παρέμβαση του τότε Προέδρου Νίκου Κωνσταντόπουλου το δάνειο κουρεύτηκε κατά… 60%! (από την Εξεταστική της Βουλής).

Επίσης η κομματική εφημερίδα Αυγή, μετά από επιστολή Τσίπρα στην Εθνική, έλαβε δάνειο αναντίστοιχο με τα οικονομικά της δεδομένα. Τμήμα της εγγύησης αποτελούσε και η… ιστορικότητά της! Παράλληλα οι απηνείς διώκτες κάθε επιχειρηματία που διαθέτει off shore (νόμιμο εργαλείο στα χέρια επιχειρηματιών), κατά την αύξηση κεφαλαίου της εφημερίδας, αποδέχτηκαν να μετάσχει ως μέτοχος, off shore με έδρα την Κύπρο!

Δεν υπερασπιζόμαστε την εύκολη δανειοδότηση των δύο κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Ούτε φυσικά μεμφόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μετήλθε ιδίων πρακτικών. Ήταν όλοι «θύματα» των καιρών της ευκολίας.

Τον θεωρούμε μεμπτό γιατί παρότι αντέγραψε τους άλλους, επιδόθηκε σε μια έξαλλη προπαγανδιστική διαστρέβλωση, ποινικοποιώντας μόνο τα πεπραγμένα των άλλων, και παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα που όξυνε το θυμικό του λαού.

Ενέταξε το θέμα των κομματικών δανείων στη λογική των πρωϊνάδικων, στα οποία από αρχής μνημονίων άνθιζε η συνθηματολογική διαστρέβλωση ότι «τα κόμματα έφαγαν το δημόσιο χρήμα», και οι αγανακτισμένες προτροπές «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

Και τώρα αξιοποιεί μια παράξενη αφύπνιση της Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ανέσυρε ένα θέμα που είχε μπει στο αρχείο, δίνοντας εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς για περαιτέρω έρευνα.

Και ω του θαύματος! Λίγο πριν τις εκλογές ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης των τραπεζικών και κομματικών στελεχών. Μια δίωξη που μαζί με τη Novartis θα επισκιάσει την προεκλογική συζήτηση!

Ο πατερούλης Ιωσήφ αν ζούσε, θα ήταν περήφανος για τα καμάρια του! Το πολύ – πολύ να τους κατηγορούσε για ατζαμοσύνη.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Τα δάνεια των κομμάτων δεν είναι κατάχρηση ή κλοπή δημόσιου χρήματος. Είναι νόμιμα. Το προβληματικό είναι αυτά που συμβολίζουν. Αποτελούν τον καθρέπτη της απερισκεψίας, της αφροσύνης και της επαναπαυτικής νωχέλειας με την οποία αντιμετώπιζαν τα κόμματα, τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος."



    Ειναι καταχρηση δημοσιου χρηματος αν τα δανεια δεν αποπληρωνονται και προσμετρωνται στο Δημοσιο

    Χρεος!!

    Και αποτελουν κλοπη οταν αποφευγεται η αποπληρωμη τους μεσω μετονομασιας κομματος και αλλαγης

    του ΑΦΜ τους!

    Μπορουν να μας πουν ποσα χρωστανε στην Ολυμπιακη;

    Μπορουν να μας που πως φαληρισε ο Αστερας στην Βουλιαγμενη;

    Και αν οι κρατικες επιχορηγησεις φθανουν σε επταψηφιο-οκταψηφιο νουμερο/ετος ,τι αναγκη εχει το

    κομμα να δανειζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..τι αναγκη εχει το κομμα να δανειζεται;..δεν έχεις ακούσει για τα πενηντάρικα που πέφτουν σε μικρά χωριά;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]