Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βορειοηπειρώτες: Το ελληνικό βέτο δεν αρκεί να σωθούν οι ελληνικές περιουσίες


Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα στη Χειμάρρα οι Βορειοηπειρώτες, προκειμένου να καθορίσουν την ημέρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «για την υφαρπαγή των περιουσιών» τους στον δήμο και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μονομερείς κυρώσεις κατά της Αλβανίας.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ελληνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια», Φρέντυ Μπελέρης τόνισε ότι η ελληνική μειονότητα θα αυξήσει τις προσφυγές της στα αλβανικά δικαστήρια (σήμερα ξεπερνούν τις 250) και θα προσπαθήσει να διεθνοποιήσει το θέμα μέσω της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, των Ελλήνων ευρωβουλευτών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ένα πιθανό βέτο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας δεν είναι αρκετό. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί και να πάρει μέτρα σε διμερές επίπεδο, τα οποία θα πιέσουν την αλβανική κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπουργική απόφαση», δήλωσε στο ethnos.gr ο Φρέντυ Μπελέρης.


Επίσης, ο ίδιος προσθέτει: «Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση κορυφώνεται μία στρατηγική πέντε ετών. Ουσιαστικά, με την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών συντελείται ο διωγμός των Ελλήνων από την περιοχή. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις ανήκουν εδώ και αιώνες στους προγόνους μας. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από αλβανικά έγγραφα».

Η υπουργική απόφαση κάνει λόγο για κρατικές περιουσίες, αφού στη γειτονική χώρα δεν υπάρχει κτηματολόγιο και κατά συνέπεια ούτε και οι απαραίτητοι- προερχόμενοι από- αυτό τίτλοι ιδιοκτησίας, αναφέρει το «Έθνος»

«Ωστόσο, πρόκειται για εξόφθαλμο σφετερισμό ιδιωτικών εκτάσεων και για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών, αφού από τη δεκαετία του 1990, μετά την πτώση του καθεστώτος του Ραμίζ Αλία, στα αλβανικά αρχεία υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, οι οποίοι δόθηκαν σε Έλληνες μειονοτικούς» εξηγεί ο Φρέντυ Μπελέρης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]