Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξ αποστάσεως «παρενόχληση» και η... ψυχραιμία του Αλέξη Τσίπρα


Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα, κάποιοι από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είχαν την φαεινή ιδέα να προβάλουν τώρα και το... αγέρωχο, θαρραλέο προφίλ του «μεγάλου τιμονιέρη» όχι μόνο στην οικονομία και στις 17ωρες διαπραγματεύσεις με τους ξένους ηγέτες, αλλά και στα ελληνοτουρκικά και έναντι των απειλών της Τουρκίας.

Έτσι ξαφνικά εμφανίσθηκαν φωτογραφίες του που τον δείχνουν εντός του ελικοπτέρου Chinook που τον μετέφερε την 25η Μαρτίου στο Αγαθονήσι, συνοφρυωμένο, αλλά γαλήνιο και αποφασισμένο να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό και να διαβάζει έγγραφα, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά πέταγαν μερικές χιλιάδες μίλια (σχεδόν 6 χιλιόμετρα) μακριά.

Η διαρροή των φωτογραφιών αυτών, που δεν είχαν κανένα δημοσιογραφικό ή άλλο ενδιαφέρον, σκόπευε στο να τονώσει το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα ως ηγέτη που δεν πτοείται από απειλές κλπ, Ωστόσο, το περιστατικό του Αγαθονησίου αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να δραματοποιήσει το επεισόδιο, να υπερτονίσει τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεξε το ελικόπτερο που τον μετέφερε και τέλος να δείξει ο ίδιος την «περιφρόνησή» του προς τις τουρκικές απειλές (για βενζίνες και κηροζίνες που πάνε χαμένες) και φυσικά με την... προειδοποίηση ότι θα «πάει και κολυμπώντας και στο τελευταίο ελληνικό νησί»!


Η πρόθεση των Τούρκων να προκαλέσουν ήταν σαφής και μάλιστα καθόλου δεν πτόησε την τουρκική κυβέρνηση το γεγονός ότι στο ελικόπτερο επέβαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φρόντισαν να δηλώσουν ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και φυσικά ότι στο FIR Αθηνών δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν σχέδια πτήσης.

Όμως το να προβάλλεται το επεισόδιο ως απειλητικό για το ελληνικό ελικόπτερο και να περιγράφει ο κ. Πρωθυπουργός ότι έγιναν ελιγμοί σε χαμηλό ύψος, μάλλον είναι υπερβολές μιας και τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε απόσταση 6 χλμ. μακριά από το ελικόπτερο θέλοντας περισσότερο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να βάλουν την σφραγίδα των τουρκικών αμφισβητήσεων.

Η δραματοποίηση του επεισοδίου από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και η συνέχεια που δόθηκε με την διαρροή των φωτογραφιών στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες, είχαν επικοινωνιακό στόχο, την τόνωση του «πατριωτικού» προφίλ του πρωθυπουργού την ημέρα που ο ελληνικός λαός σε παρελάσεις σε πλατείες δρόμους, πόλεις και χωριά εξέφραζε την αποδοκιμασία του για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο όλος χειρισμός έδειξε κάτι ακόμη: Την έλλειψη σοβαρότητας στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων, όπως είναι τα ελληνοτουρκικά. Και αν ο «αγέρωχος ηγέτης» αγνάντευε από το Chinook το Αιγαίο, βγάζοντας φωτογραφίες, θα ήταν προτιμότερο να ξανακοιτάξει τις σημειώσεις του από την τελευταία συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ή από την τελευταία επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα... Εκεί μετριέται ο «ηρωισμός». Όχι στις στημένες φωτογραφίες…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ..θα «πάει και κολυμπώντας και στο τελευταίο ελληνικό νησί»!..δηλ. θα πάει στην Μυτιλήνη και στην Λέσβο; γιατί κύριε πρωθυπουργέ δραματοποιείς το επεισόδιο;τι να πουν οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που βλέπουν αρκετά συχνά τα τουρκικά αεροπλάνα πάνω από το νησί τους;
    Δεν φροντίζεις καλύτερα να εκπέμπουν οι Ελληνικές τηλεφωνίες καλύτερο σήμα παρά να βγαίνει η Τουρκσελ; όσο για τα τούρκικα ραδιόφωνα αυτά έχουν σήμα μέχρι την Άνδρο, ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]