Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τρεις κι ο κούκος


H εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ παραµονές ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει ποτέ στη Μεταπολίτευση για κόµµα εξουσίας.

Ακόµη και το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 2012, όταν πλήρωνε ακριβά την κρίση και το µνηµόνιο, κατάφερνε να συγκεντρώνει 200-300 ανθρώπους σε προεκλογικές κοµµατικές εκδηλώσεις. Αυτό που συµβαίνει σήµερα στις οµιλίες πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης, να παρίστανται όλοι κι όλοι καµιά δεκαριά συνεργάτες κι άλλοι τόσοι κοµµατικοί παράγοντες, δεν έχει ξανασυµβεί.

Είναι ενδεικτικό αυτό που έπαθε την περασµένη εβδοµάδα ο Νίκος Παπάς. Πήγε στο Κιλκίς να µιλήσει, µαζεύτηκαν τρεις κι ο κούκος και κάποιοι για να τον αποδοκιµάσουν. Αντιλαµβανόµενος την κατάσταση, ακύρωσε την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και την οµιλία του στη Βέροια και γύρισε στην Αθήνα. Η Τοπική της Βέροιας, όµως, έκανε διάβηµα, εξηγώντας ότι είναι ντροπή να ακυρωθεί η εκδήλωση και ο υπουργός αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να µιλήσει σε άδεια αίθουσα. Εκεί προφανώς εµπνεύστηκε και τη φοβερή δήλωση ότι«Μακεδονία ξακουστή πριν από τη Συµφωνία των Πρεσπών ήταν η Μακεδονία των γειτόνων µας», δήλωση που έγινε viral και καθιστά ακόµη πιο δύσκολες µελλοντικές επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη περιοχή.


Έχει ενδιαφέρον ότι την ερχόµενη εβδοµάδα στην ίδια αίθουσα που µίλησε ο Παππάς θα µιλήσει ο Βορίδης, οπότε οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού έχει συµβεί κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστηµα. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσακαλώτος ακύρωσε την οµιλία του στη Θεσσαλονίκη την ηµέρα που µιλούσε ο Σηµίτης, προφανώς φοβούµενος τη σύγκριση.

Τα πράγµατα γίνονται χειρότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από... κόµµα του σαλονιού. Αν για τα λεγόµενα αστικά κόµµατα µπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι οι συγκεντρώσεις δεν είναι το φόρτε τους, για ένα κόµµα της Αριστεράς που αγαπάει τον ακτιβισµό και που κατάφερνε το 2015 να κάνει φιλοκυβερνητικές µεγάλες συγκεντρώσεις κατά των κακών δανειστών, το σηµερινό κατάντηµα είναι απολύτως ενδεικτικό της βαριάς ήττας που έρχεται σε όλες τις κάλπες, ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών.

Γιώργος Κουβαράς
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]