Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράσος και ψεύδη για το deal στις Πρέσπες


Πώς οι πολιτικοί προσπάθησαν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή για την προδοσία και η ώρα των απαντήσεων στις κάλπες

Από τον Γιάννη Κουριαννίδη

Μετά την κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από μια ευκαιριακή βουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται ότι το θράσος αρχίζει να περισσεύει τόσο από αυτούς που επικαλούνται την υποτιθέμενη νομιμοποίησή της μέσω αυτής της ηθικά και πολιτικά διάτρητης διαδικασίας όσο και από αυτούς που μπορούσαν -αν όχι να την αποτρέψουν- τουλάχιστον να την απονομιμοποιήσουν εγχωρίως και διεθνώς.

Η κομπορρημοσύνη του πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, περί «δικαίωσής» του, ανήκει σαφώς στην πρώτη περίπτωση, στην οποία συγκαταλέγονται και οι επαίσχυντες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «κατοχύρωσης της ειρήνης και των εθνικών μας δικαίων»! Αλλά και οι όψιμοι «μακεδονομάχοι» της άλλης πλευράς, που κρύφτηκαν πίσω είτε από δηλώσεις περί «αναγκαιότητας βελτίωσης της συμφωνίας» είτε από άλλου τύπου, περί «αδυναμίας αποτροπής των πολιτικών αποτελεσμάτων που αυτή παρήγαγε», είναι το ίδιο κατάπτυστοι και περιγέλαστοι.

Δυστυχώς, ο πολιτικός κόσμος στη συντριπτική πλειονότητά του δεν φάνηκε αντάξιος των προκλήσεων της εποχής μας και είτε υποτάχθηκε στις βουλήσεις και τις πιέσεις του εξωτερικού παράγοντα είτε παραμέρισε τα εθνικά μας δίκαια, μένοντας προσηλωμένος σε διεθνιστικές ιδεοληψίες και εμμονές (και αυτό είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει μόνο την Αριστερά!).

Οι ένοχοι της προδοσίας προσπαθούν να κάνουν ένα κατευναστικό μασάζ στους Eλληνες πολίτες, που δικαιολογημένα νιώθουν προδομένοι από τις ηγεσίες τους. Eτσι, λ.χ., εμφανίζονται διάφοροι που διαδίδουν ότι οι Σκοπιανοί θα προβούν σε ενέργειες προκλητικές, οι οποίες θα γίνουν αιτία να ακυρωθεί η συμφωνία.


Αυτό είναι κάτι που εκ του πονηρού διαδίδεται, όπως γινόταν και πριν από την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας, όταν, σε μια προσπάθεια κατευνασμού της λαϊκής οργής, οι ίδιοι κύκλοι διέδιδαν ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη σκοπιανή Bουλή, ότι δεν θα την υπογράψει ο Σκοπιανός πρόεδρος, ότι θα ξεσηκωθούν οι Αλβανοί των Σκοπίων που δεν θέλουν να λέγονται «Μακεδόνες», ότι δεν θα την εγκρίνουν οι Σκοπιανοί στο δημοψήφισμα κ.λπ.

Τίποτε από όλα αυτά, βεβαίως, δεν απέτρεψε την επικύρωση της συμφωνίας από πλευράς Σκοπίων και η «Δημοκρατία βορείως της Μακεδονίας» πέταξε την «καυτή πατάτα» στην ελληνική πλευρά, όπως έπρεπε εξάλλου να κάνει, αφού οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του ονόματος, της γλώσσας και της εθνικότητας είμαστε εμείς και μόνον εμείς μπορούσαμε να τους τα εκχωρήσουμε - κάτι που, δυστυχώς, βρέθηκαν 153 προδότες να πράξουν. Ας μη γελιόμαστε, εξάλλου: τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας δεν θα τα προκαλέσουν οι Σκοπιανοί, αλλά οι ελάχιστοι Ελληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνικά Μακεδόνες», οι οποίοι με την αναγνώριση της «μακεδονικής εθνότητας» βγήκαν ήδη από τις τρύπες τους.

Αλλοι κύκλοι διαδίδουν, επίσης, ότι όλα θα ανατραπούν με νομικές διαδικασίες. Διαβάσαμε, λ.χ., ότι δεν νομιμοποιείται η Ελλάδα να ζητήσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ότι η συμφωνία είναι άκυρη κ.λπ. Τα ίδια λέγονταν και πριν από την κύρωσή της στη Βουλή, παρασύροντας στη διαδικασία αυτή ακόμη και τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα και στρέφοντάς τους σε μια ατελέσφορη διαδικασία, που δεν εμπόδισε σε τίποτα την υλοποίηση της συνωμοσίας κατά της Μακεδονίας μας.

Το έγκλημα σε βάρος της Ιστορίας και της κληρονομιάς μας δεν στηρίχθηκε σε νομικές διατάξεις. Μπορούμε, μάλιστα, να πούμε μετά βεβαιότητας ότι παραβίασε όλες τις σχετικές, τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς δικαίου, πέραν αυτής της ίδιας της ιστορικής αλήθειας. Ηταν μια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτήν.

Αυτή η πολιτική επιλογή μόνο με μια άλλη πολιτική επιλογή μπορεί να ανατραπεί. Από ανθρώπους που δεν θα διστάσουν να υψώσουν ανάστημα διεθνώς, καταγγέλλοντας την προδοσία, συντασσόμενοι με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που έστειλε στα πέρατα του κόσμου το μήνυμά του για την υπεράσπιση των εθνικών του δικαίων. Δεν μένει άλλο από το να το αποτυπώσει και στην κάλπη.

Δημοκατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]