Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλμπαϊράκ: Η Τουρκία δεν χρειάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας διέψευσε ότι η Τουρκία αναζητά στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας πως τα θεμελιώδη της Τουρκικής οικονομίας είναι ισχυρά, γράφει η Hurriyet.

Όπως αναφέρει, ο κ. Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, είπε πως «τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, όταν η οικονομία αντιμετώπισε αστάθεια, δεν χρειαζόμασταν τη στήριξη του ΔΝΤ. Από οικονομικής απόψεως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Σήμερα είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν χρειάζεται το ΔΝΤ».

Ο κ. Αλμπαϊράκ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για φέτος, λέγοντας πως «το 2019 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Η ανάκαμψη ήταν ισχυρότερη απ’ όσο αναμέναμε αρχικά. Δεν βλέπουμε σοβαρούς κινδύνους για την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, ο στόχος για ανάπτυξη του ΑΠΕ κατά 2,3% που προβλέπουμε στο νέο οικονομικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί. Η οικονομία θα τα πάει πολύ καλύτερα μετά τις εκλογές. Θέλουμε μια ανάπτυξη προσανατολισμένη στην απασχόληση και βασισμένη στις εξαγωγές. Ο τουρισμός και οι εξαγωγές είναι οι δυο βασικοί πυλώνες που στηρίζουν την ανάπτυξη».


Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, δήλωσε πως στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης του πληθωρισμού η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα την επόμενη εβδομάδα για να βάλει «φρένο» στις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών των τροφίμων.

«Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό «τρομοκρατία των τροφίμων». Δεν εκπλήσσει που αυτοί που στηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες που στοχεύουν στις ζωές, στοχεύουν και στη ζωτικότητα των ανθρώπων. Ζήτησα να γίνει έρευνα για την κερδοσκοπία στα τρόφιμα, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι», δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Σημείωσε πως θα υπάρξουν σημαντικέ εξελίξεις αναφορικά με τις τιμές των οπωροκηπευτικών την επόμενη εβδομάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]