Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζεύοντας καφέ με το Καλάσνικοφ


Υπάρχει κάτι ακόμα πιο μάταιο από τον κομμουνισμό: να κάνεις φιγούρα ότι κάποτε αγωνίστηκες γι' αυτόν

Οταν υπάρχουν τόσα προβλήματα γύρω σου, τόσο έντονες, μεγάλες και κατεπείγουσες ανάγκες, όταν γείτονές σου, άνθρωποι που γνωρίζεις, συγγενείς, δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό, τον χασάπη, τον μανάβη, τον ψιλικατζή, κι εσύ τρέχεις μέχρι τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στον πλανήτη συμβαίνει κάτι το οποίο σχετίζεται με το ιδεολογικό σου... τικ, τότε δείχνεις ότι δεν θεωρείς πατρίδα τον δικό σου τόπο, αλλά τις εμμονές σου.

Οταν αδιαφορείς για τους Βορειοηπειρώτες που καταπιέζονται από τους Αλβανούς, δεν δίνεις δεκάρα για τους Κυπρίους, τους Κωνσταντινουπολίτες, τους Σμυρνιούς που μακελεύτηκαν και ξεριζώθηκαν από τους Τούρκους, αλλά «καίγεσαι» ολόκληρος για Λατινοαμερικανούς που δεν έχεις συναντήσει ποτέ, απλά επειδή έτσι σου είπε το κόμμα, τότε είσαι ένας ξένος στην ίδια σου την πατρίδα. Υπόσχεσαι ότι έχεις τρόπους για να λύσεις προβλήματα που αφορούν την κοινωνία όπου ζεις.


Εχεις την ψευδαίσθηση ότι κατέχεις τις λύσεις των προβλημάτων, ενώ δεν έχεις ιδέα για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από αυτά τα προβλήματα. Την άγνοιά σου την προκάλεσες εσύ ο ίδιος, εστιάζοντας σε σκέψεις, πεποιθήσεις, ιδέες και ιδεολογίες που είναι από την αρχή μέχρι το τέλος λάθος - όχι επειδή έτσι είπε κάποιος «σοφός», αλλά διότι έτσι αποφάσισε η πραγματικότητα, η Ιστορία.

Τα μαρξιστικά μαθηματικά και οι σταλινικές αλχημείες δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο του σιδηρού παραπετάσματος (με πειραματόζωα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια άτυχους δεσμώτες του κομμουνισμού) και αποδείχθηκαν 100% εσφαλμένα. Κι εσύ καμαρώνεις που πήγαινες να μαζέψεις καφέ στη Νικαράγουα με το καλάσνικοφ στο χέρι, αντί να πας να βοηθήσεις κανέναν μοναχικό γέροντα γείτονά σου να πλύνει τα ρούχα του, να του κουβαλήσεις ψώνια, να τον βοηθήσεις να βγάλει ακόμα μία ημέρα.

Φυσικά, αν κάνεις κάτι τέτοια απλά και καθημερινά, θα χάσεις ντεμέκ μεγαλεία απαθανατισμένα σε θολές φωτογραφίες, αλλά ο όποιος κόπος σου τουλάχιστον θα πιάσει τόπο. Ενας αιώνας κομμουνισμού κατόρθωσε κάτι χειρότερο από μια τρύπα στο νερό: δημιούργησε εκατομμύρια γούβες, στις οποίες παραχώθηκαν τα αδικοσκοτωμένα θύματα αυτής της εγκληματικής ιδεολογίας.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]