Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να φοβάστε!


Του Άγη Βερούτη

Στον απόηχο της εθνικής υποχώρησης στο σκοπιανό, με τη συνθήκη των Πρεσπών ήδη ψηφισμένες, ο πρωθυπουργός ρισκάρει μία επίσκεψη στην Τουρκία, όταν η αντίστοιχη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα κατέληξε σε πλήρες φιάσκο με το διάγγελμα του Ερντογάν από τη Θράκη που θέτει θέματα και προσπαθεί να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες.

Το μεγάλο ρίσκο για τη χώρα είναι πως στην πάγια συλλογιστική της αριστεράς υπάρχει μια τακτική να ανταλλάσσουν εθνικά θέματα με μικροπολιτικά οφέλη που περιορίζονται σε ψήφους στις επόμενες εκλογές. Ο φόβος οποιουδήποτε νοήμονα Έλληνα πολίτη είναι πως ο Τσίπρας θα μπει σε αλισβερίσι με τον Ερντογάν για αναγνώριση της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης ως Τουρκικής με εικονικό αντάλλαγμα το άνοιγμα της σχολής της Χάλκης και πραγματικό αντάλλαγμα λίγες δεκάδες χιλιάδες ψήφους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ από τη μουσουλμανική κοινότητα κατόπιν παρεμβάσεων της Τουρκίας στις επερχόμενες εκλογές.

Δυστυχώς η Ελλάδα με την παρούσα κυβέρνηση εμφανίζεται στη διεθνή σκηνή υποχωρητική και αδύναμη να συνταχθεί πίσω από τις πάγιες εθνικες θέσεις των τελευταίων δεκαετιών. Το σταθερό πολιτικο-στρατιωτικό δόγμα που έχει ακολουθηθεί απαρέγκλιτα από τόσο τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και εκείνες του ΠΑΣΟΚ και τις ενδιάμεσες συνεργασίας τους, τίθεται υπό αμφισβήτηση από την εξωτερική πολιτική του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, καθώς αυτό εκφράζει ακόμη τις περιθωριακές θεωρίες περί διεθνισμού και υποχωρήσεων εις βάρος της Ελλάδος.


Οποίος έχει στοιχειώδη αντίληψη επίσης αντιλαμβάνεται ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης που περνάει σήμερα η Τουρκία, διψάει για νίκες στην εξωτερική πολιτική όπου αυτές μπορεί να βρεθούν, ειδικά αν ένας πρόθυμος ηλίθιος τις προσφέρει με αντάλλαγμα λίγες δεκάδες χιλιάδες ψήφους στις επόμενες εκλογές και μάλιστα δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση εξαρτάται απόλυτα από την ψήφο των μουσουλμάνων βουλευτών για την παραμονή της στην εξουσία είτε αυτό είναι ως τον Μάιο είτε ως τον Οκτώβριο.

Ο άπειρος στα διεθνή και αποδεδειγμένα υποχωρητικός στα εθνικά Τσίπρας, θα συνομιλήσει με τον αποδεδειγμένα μαξιμαλιστικό και έμπειρο Ερντογάν για θέματα που θα ταλανίζουν την χώρα μας για πολλές δεκαετίες ακόμα. Μας προϊδέασε άλλωστε και ο Καλίν τί θα πέσει στο τραπέζι.

Να φοβάστε!

Να φοβάστε πολύ!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]