Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντιμιτρόφ: Εμείς κάναμε περισσότερα και κερδίσαμε περισσότερα


Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα και κέρδισαν λιγότερα

«Εμείς χρειάστηκε να κάνουμε περισσότερα οπότε κερδίσαμε περισσότερα, οι Έλληνες χρειάστηκε να κάνουν λιγότερα οπότε κέρδισαν λιγότερα» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας σε εκδήλωση του think tank Αtlantic Council στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Του Θανάση Κ. Τσίτσα

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ στην τοποθέτηση του τόνισε ότι αναμένει στο μέλλον να δει και άλλη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία τονίζοντας ότι δυο ηγέτες θα μπορέσουν να κερδίσουν το πολιτικό κεφάλαιο που έχασαν, όταν η συμφωνία θα αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν ήταν εύκολη, όμως και οι δυο χώρες έκαναν το σωστό και βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. «Θα χρησιμοποιήσω το όνομα Μακεδονία σήμερα αλλά σε λίγες μέρες αυτό θα αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παρατήρησε ότι «δεν επρόκειτο απλά για μια διαφωνία για το όνομα, αλλά για ένα ζήτημα που επιβράδυνε την πορεία της πΓΔΜ».Αναφερόμενος στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν Αθήνα και Σκόπια σημείωσε ότι «ανακαλύψαμε ότι η « "Μακεδονία" έχει διαφορετικό νόημα στην Ελλάδα και διαφορετικό στην χώρα μου, και ότι οι δυο αυτές ταυτότητες μπορούν να συνυπάρχουν. Για μας ήταν σημαντικό να μην αλλάξουμε αυτό που είμαστε και για την Ελλάδα ήταν σημαντικό να υπάρχει μια ονομασία προς όλους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι δυο χώρες είναι φυσικοί σύμμαχοι και αυτό αντικατοπτρίζεται στην Συμφωνία, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για στρατηγική συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ προέβλεψε μάλιστα ότι σε μερικά χρόνια οι κάτοικοι των δυο χωρών δεν θα κατανοούν για ποιο λόγο υπήρχε η πολύχρονη διαφωνία για το όνομα.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ερωτηθείς για αν είναι μη αναστρέψιμη η συμφωνία δεν απάντησε με σαφήνεια, αλλά, είπε ότι έχει εγκριθεί από τις δυο χώρες με την εποπτεία του ΟΗΕ και έχει κερδίσει επαίνους διεθνώς. Σύντομα θα αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα και να πολεμάει τα στερεότυπα οπότε θα είναι δύσκολο και δαπανηρό για κάποιον να την πολεμήσει. «Αν και η αντιπολίτευση και στις δυο χώρες πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία, πλέον δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση» κατέληξε.

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η διαδικασία ένταξης έχει γίνει πιο αυστηρή και πιο χρονοβόρα, όμως η ΕΕ παραμένει η πιο βιώσιμη προοπτική για την πΓΔΜ και τα Βαλκάνια. «Έχουμε πραγματική βούληση να αλλάξουμε και θέλουμε τα ίδια κριτήρια με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η χώρα του θέλει να ενστερνιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες.

Real


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]