Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θετικός στην αλλαγή συνόρων ο Χ. Θάτσι του Κοσόβου


Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι εμφανίστηκε πρόθυμος να αποδεχθεί «μικρή διόρθωση των συνόρων» στο πλαίσιο του διαλόγου με τη Σερβία.

«Εάν η μικρή διόρθωση των συνόρων θα είναι το τίμημα για την επίτευξη της τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Σερβία, τότε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή», δήλωσε ο Χάσιμ Θάτσι, στην ομιλία του σε φόρουμ για τα Βαλκάνια, που διοργάνωσε το Συμβούλιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής (Council for foreign policy issues) στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Πρίστινα, ο πρόεδρος του Κοσόβου διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχόταν να διαπραγματευτεί για τα μεταλλωρυχεία Τρέπτσα στην Μιτρόβιτσα και την λίμνη Γκάζιβοντε διότι, όπως είπε, «αυτά αποτελούν αδιαπραγμάτευτους πόρους».

Ο Χάσιμ Θάτσι στην ομιλία του εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα αποδεχόταν μία συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, έλαβε τη συγκατάθεση του Ρώσου προέδρου ότι η Μόσχα θα αποδεχθεί ότι συμφωνηθεί.


«Τον ρώτησα ευθέως, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ρωσίας εάν το Κόσοβο και η Σερβία κατέληγαν σε συμφωνία και μου απάντησε ότι θα την αποδεχόταν», ανέφερε ο Χάσιμ Θάτσι και πρόσθεσε: «Θα το εκτιμήσω πολύ αν κρατήσει τον λόγο του!».

Ο πρόεδρος του Κοσόβου στην ομιλία του εκτίμησε ότι «η Πρίστινα και το Βελιγράδι βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας η οποία θα προβλέπει την αμοιβαία αναγνώριση και την παραίτηση από κάθε είδους σύγκρουση».

Ο Χάσιμ Θάτσι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να παραστεί στο 67ο «Πρωινό προσευχής» στον Λευκό Οίκο, στις 7 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, ωστόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα δεν του έδωσε βίζα, διότι αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της Ουάσιγκτον για κατάργηση των δασμών που επέβαλε η κυβέρνησή του στα προϊόντα που εισάγονται από τη Σερβία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]